default-image

Εξώδικη δήλωση του Φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου - η απάντηση του neakriti.gr

Κρήτη
Εξώδικη δήλωση του Φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου - η απάντηση του neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξώδικη δήλωση απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, υπογραμμίζοντας ότι τα όσα κατήγγειλε πολίτης (διαβάστε την καταγγελία ΕΔΩ) από χωριό του Ρεθύμνου στο neakriti.gr , δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ως προς την τιμή του φαρμακευτικού σκευάσματος Daktarin , και δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις για τους φαρμακοποιούς.

 Με το εξώδικο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρέθυμνου μας  εγκαλεί γιατί δεν γνωρίζαμε τα εσωτερικά τους, την νομοθεσία καθορισμού των φαρμάκων, την σχέση του με την πολυεθνική εταιρεία παραγωγής  κλπ. Αυτό όμως δεν  αλλάζει την ουσία, δηλαδή  ότι η τιμή που πλήρωσε ο πολίτης είναι διαφορετική και πολύ μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη  πάνω στο σκεύασμα.

Όπως προκύπτει από τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία μας  που είναι  α) η μαρτυρία του πολίτη β) η αναγραφόμενη τιμή του φαρμάκου πάνω στο σκεύασμα που είναι  3,53 ευρώ και γ) η  απόδειξη πώλησης του φαρμάκου από το φαρμακείο που είναι 6,22 ευρώ. Το ρεπορτάζ μας είναι πλήρες και τεκμηριωμένο και αποδείξιμο .

Ο πολίτης πλήρωσε ένα φάρμακο σε τιμή διαφορετική και πολύ μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο σκεύασμα. Αυτό δεν αλλάζει . Ο σύλλογος  δεν απορρίπτει τα παραπάνω,  αντίθετα λέει ότι έχουν αυξηθεί τα φάρμακα και ότι  πράγματι το φάρμακο πληρώθηκε σε τιμή ακριβότερη  της  αναγραφόμενης. Δηλαδή άλλο να γράφει και άλλο να πληρώνεις.  Ρωτήστε τους εξ Αθηνών δικηγόρους σας πως χαρακτηρίζεται νομικά αυτό.

Δείτε εδω τις σχετικές φωτογραφίες όπου αναγράφονται η τιμή στη συσκευασία και η τιμή που πλήρωσε ο πολίτης 

Ο κάθε πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τι συμβαίνει στα ενδότερα των εμπλεκομένων φαρμακευτικών , πολυεθνικών κλπ. . Ούτε οφείλει να γνωρίζει  την νομοθεσία  για καθορισμό της τιμής των φαρμάκων, ούτε ένα σωρό νόμους και άρθρα και παραγράφους  που επικαλείται το εξώδικο.

 Η σύγχυση που μπορεί να δημιουργηθεί σε αυτήν την  περίοδο είναι επικίνδυνη ακόμη και στον ίδιο τον κλάδο των φαρμακοποιών που αγόγγυστα και ως μπροστάρηδες αγωνίζονται για να  εξυπηρετήσουν τους  πολίτες .

Άλλωστε μέλη των Φαρμακευτικών συλλόγων Κρήτης των οποίων την άποψη φιλοξενήσαμε (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο) γνωστοποίησαν ότι αύριο μέσω νομικών, θα ζητήσουν από την πολυεθνική εταιρία να διορθώσει την εδώ και 2 χρόνια αβλεψία της στην τιμή πάνω στο κουτί του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Συμφωνούμε ότι η κρισιμότητα των στιγμών, λόγω του κορωνοϊού, φέρνει τους φαρμακοποιούς στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής μάχης, νομίζουμε ότι προτιμότερο αλλά και αναγκαίο  θα ήταν τις υποδείξεις να τις κάνετε στην συγκεκριμένη πολυεθνική ή στο κράτος και μάλιστα με αναλυτικότερο εξώδικο, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στους  πολίτες.

Και επειδή ελάχιστοι στέλνουν emails καλό θα είναι να σιωπήσουν και να αναλογιστούν ότι κάποιος δικαστής πχ  μπορεί να τους ρωτήσει « αφού πουλάτε  το σκεύασμα  6,22 ευρώ γιατί δέχεστε , παραλαμβάνετε  και διαθέτετε   το προϊόν με αναγραφόμενη τιμή 3,53 ευρώ»;  Μήπως το σκεύασμα  προϋπήρχε στην όποια  αποθήκη ή είχε αγορασθεί πριν την ανατίμηση από την πολυεθνική και τώρα διατίθεται στην τρέχουσα τιμή; Και αν συνέβη, αν,  κάτι τέτοιο ποιος φταίει ή  ποιος επωφελείται  και ποιος αισχροκερδεί από αυτήν την ανατίμηση;  

 Το neakriti.gr από την πρώτη στιγμή ήταν ανοιχτό στους φαρμακευτικούς συλλόγους, για ενημέρωση και πληροφόρηση ως προς την τιμολογιακή πολιτική και ουδέποτε αρνήθηκε  σε κανένα  να διευκρινίσει  και να εξηγήσει πως ακριβώς τιμολογείται το φάρμακο, όταν η τιμή που αναγράφεται στο κουτί, συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρίας, είναι κατώτερη  της τιμής στην απόδειξη που λαμβάνει ο πολίτης.

Επίσης δεν ανακαλούμε κανένα δημοσίευμα αφού στηρίζεται σε αδιάψευστα στοιχεία και αποδείξεις αλλά  χωρίς καμία αναφορά σε  ονόματα.   Αναφορά έντονη μόνο κάναμε σε τέτοιες πρακτικές και  επώνυμα στο φάρμακο της πολυεθνικής την οποία έπρεπε ήδη να έχετε εγκαλέσει για να μην σας εκθέτει.

 Είμαστε δεκτικοί και πρόθυμοι όταν  το επιτρέψουν οι συνθήκες να σας τα παραθέσουμε και ενώπιον των δικαστηρίων. Τώρα είναι η ώρα της μάχης στον κάθε ένα από την πλευρά του. Εμείς στην ενημέρωση με γνώμονα την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και  την δημοσιογραφική δεοντολογία και εσείς στην κυρίαρχη και πολύτιμη μάχη που δίνουν τα μέλη σας  κατά της επιδημίας. Και οι δυο όμως κρινόμαστε και είμαστε στην υπηρεσία των Ελλήνων πολίτων που υπηρετούμε με αφοσίωση, σεβασμό αλλά και διαύγεια.

Μεταξύ άλλων το εξώδικο αναφέρει:  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News