εκαβ

Κρεβάτι στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μόνο με παρέμβαση Υπουργού που γνώριζαν συγγενείς της ασθενούς - Το παρασκήνιο με το περιστατικό στο Ρέθυμνο (vid)

Υγεία
Κρεβάτι στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μόνο με παρέμβαση Υπουργού που γνώριζαν συγγενείς της ασθενούς - Το παρασκήνιο με το περιστατικό στο Ρέθυμνο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τη διαλυτική κατάσταση της δημόσιας υγείας στη χώρα, με γιατρούς και πολίτες να αγωνιούν ότι χωρίς μέσον, μπορεί να πεθάνεις

Ανατριχιάζει το μαρτύριο ασθενούς που περίμενε 6 ώρες μετά την επίσημη διάγνωση του διαχωριστικού ανευρύσματος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ώστε να γίνει η ασφαλής διακομιδή της σε ΜΕΘ τριτοβάθμιου νοσοκομείου.

Μετά από αγώνα των γιατρών, η λύση ήρθε μετά από παρέμβαση πολιτικού προσώπου, οπότε και βρέθηκε κρεβάτι.

Το περιστατικό φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τη διαλυτική κατάσταση της δημόσιας υγείας στη χώρα, με γιατρούς και πολίτες να αγωνιούν ότι χωρίς μέσον, μπορεί να πεθάνεις.

Επί ώρες περίμενε την Παρασκευή το βράδυ στα επείγοντα του νοσοκομείου Ρεθύμνου βαρύτατο περιστατικό τη σωτήρια διακομιδή του σε ΜΕΘ τριτοβάθμιου νοσοκομείου, η οποία ήρθε μόνο μετά από παρέμβαση πολιτικού προσώπου.

Έξι ώρες μετά την επίσημη διάγνωση της γυναίκας η οποία έπασχε από διαχωριστικό ανεύρυσμα βρέθηκε κρεβάτι στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Επί τόσες ώρες, οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος στο Ρέθυμνο είχαν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο άκαρπων συνεννοήσεων για τη διακομιδή της ασθενούς, λαμβάνοντας την απάντηση ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στη συγκεκριμένη μονάδα, δεδομένο που ανετράπη όταν παρενέβη πολιτικό πρόσωπο.

Κατά τις ώρες αναμονής της επίμαχης διακομιδής, ο καρδιολόγος που εφημέρευε, παρακολουθούσε στενά το περιστατικό, έχοντας αφήσει αναγκαστικά ορφανή την καρδιολογική κλινική, όπου ευτυχώς δεν προέκυψε επείγουσα κατάσταση. Οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος στο Ρέθυμνο, δίνουν κυριολεκτικά μάχη καθημερινά ώστε να αντεπεξέλθουν στις ακατόρθωτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News