Daktarin των 3,53 ευρώ... εκτοξεύθηκε στα 6,22 ευρώ!

Περίεργα
Daktarin των 3,53 ευρώ... εκτοξεύθηκε στα 6,22 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταστάσεις ντροπής - Ενήμερο το Υπουργείο

Κοίτα, αφού δεν με αφήνεις να κυκλοφορήσω, άσε με τουλάχιστον να… «αγιάσω».

Αν μπεις κατά τύχη στο φαρμακείο του «λύκου», είναι αυτός που κάνει λεφτά στην ανεμπουμπούλα όπως έλεγε η γιαγιά μου, και ζητήσεις «Daktarin jel oral 4 0GR», που όπως γνωρίζεις κοστίζει  3,53 ευρώ, αλλά ο «λύκος» σου ζητήσει 6,22 ευρώ και δεν έχεις επιλογή επίσκεψης σε άλλο φαρμακείο, το αγοράζεις αλλά φροντίζεις να ενημερώσεις τους επόμενους.

Αυτό κάνει κι ο φίλος μου ο Γιάννης, που προσπαθεί, επίσης, να καταλάβει και το γιατί. Εννοώ που δεν τον αφήνουν να «αγιάσει».

Ο άνθρωπος μένει σε ένα χωριό του Ρεθύμνου. Ζήτησε να του αγοράσει  το συγκεκριμένο σκεύασμα φίλος του, που ούτως ή άλλως θα πήγαινε προς τα εκεί. Η αγορά έγινε, αλλά η παράδοση του σκευάσματος, μετά της αποδείξεως, προκάλεσε: απορία, θυμό, καταγγελίες.

Το σκεύασμα των 3,53 ευρώ πωλήθηκε στο φαρμακείο του «λύκου» 6,22 ευρώ. Τέτοια ανατίμηση από φαρμακείο σε φαρμακείο την ίδια ημέρα, ούτε σε περίοδο…

Σαφέστατα ο «λύκος» φαρμακοποιός δεν τιμά τον εαυτό του, το χώρο του, αλλά κι ούτε εκπροσωπεί το σύνολο του κλάδου του.

Α! «Λύκε», έχει ενημερωθεί και το αρμόδιο υπουργείο.  

Άμεση ήταν η αντίδραση των Φαρμακευτικών συλλόγων Κρήτης που με επιστολή τους προς το neakriti.gr επεσήμαναν ότι: 

 «η αναγραφόμενη τιμή είναι προ διετίας κι είναι αβλεψία της παραγωγού εταιρείας που δεν την έχει αναμορφώσει, όταν μάλιστα η απελευθέρωση των τιμών στη αγορά του φαρμάκου με νόμο του κράτους έχει οδηγήσει ήδη σε ανατιμήσεις σε βάρος και των φαρμακείων και των καταναλωτών.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων σημειώνουν : « η χονδρική τιμή του φαρμάκου είναι περίπου 4,50 ευρώ, τιμή η οποία καθορίζεται από την εταιρεία JOHNSON και JOHNSON που το διακινεί στην Ελλάδα. Με ΦΠΑ 6% συν το νόμιμο κέρδος του φαρμακείου η λιανική πάει στα 6,22 που είναι η νόμιμη τιμή. Η τιμή 3,53 που αναγράφεται στο κουτί του φαρμάκου δεν ισχύει και κακώς η εταιρεία συνεχίζει να την τυπώνει πάνω στο κουτί. Την Πέμπτη πρωί θα ζητήσουμε από τους νομικούς μας να δουν τις ευθύνες της εταιρείας και θα κινηθούμε αναλόγως» .

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News