Άμεση αντίδραση των φαρμακοποιών για την τιμή του φαρμάκου Daktarin

Κρήτη
Άμεση αντίδραση των φαρμακοποιών για την τιμή του φαρμάκου Daktarin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παρέμβαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Κρήτης προκάλεσε η παρέμβαση/καταγγελία πολίτη από χωριό του Ρεθύμνου περί αισχροκέρδειας στην τιμή φαρμακευτικού σκευάσματος που προμηθεύτηκε με άλλη αναγραφόμενη τιμή στο κουτί κι άλλη στην απόδειξη πληρωμής.

 Επικοινωνώντας με το neakriti gr  εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών , επεσήμαναν ότι «η αναγραφόμενη τιμή είναι προ διετίας κι είναι αβλεψία της παραγωγού εταιρείας που δεν την έχει αναμορφώσει, όταν μάλιστα η απελευθέρωση των τιμών στη αγορά του φαρμάκου με νόμο του κράτους έχει οδηγήσει ήδη σε ανατιμήσεις σε βάρος και των φαρμακείων και των καταναλωτών.

 Ειδικότερα μεταξύ άλλων σημειώνουν : « η χονδρική τιμή του φαρμάκου είναι περίπου 4,50 ευρώ, τιμή η οποία καθορίζεται από την εταιρεία JOHNSON και JOHNSON που το διακινεί στην Ελλάδα. Με ΦΠΑ 6% συν το νόμιμο κέρδος του φαρμακείου η λιανική πάει στα 6,22 που είναι η νόμιμη τιμή. Η τιμή 3,53 που αναγράφεται στο κουτί του φαρμάκου δεν ισχύει και κακώς η εταιρεία συνεχίζει να την τυπώνει πάνω στο κουτί. Την Πέμπτη πρωί θα ζητήσουμε από τους νομικούς μας να δουν τις ευθύνες της εταιρείας και θα κινηθούμε αναλόγως» .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News