Ηράκλειο: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

Κρήτη
Ηράκλειο: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά στο σύνολο τους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών - Κλειστά όλα τα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων τη Δευτέρα και την Τρίτη - Τι ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στον Δήμο Ηρακλείου, όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια Αντιδημάρχο Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Με τη χιονόπτωση να πυκνώνει και τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές, πολλά σχολεία στην Κρήτη θα αναστείλουν τη λειτουργία τους για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα από την Κακοκαιρία «Ελπίδα».

Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Φ.400/20/23.01.2022 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν το προσεχές διήμερο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Η χιονόπτωση έχει αρχίσει από το πρωί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Χανίων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν συνιστούν απειλή για τις μετακινήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προς και από τις σχολικές μονάδες ενώ καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας.

Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Επιπρόσθετα θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων, δεδομένου ότι το καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή των συνθηκών σε πολύ λίγο χρόνο. Ο οδηγός ενδέχεται ξαφνικά να βρεθεί αντιμέτωπος με συνθήκες παγετού, έντονης χιονόπτωσης ή χαλαζόπτωσης, καθώς και κατολισθήσεις πρανών. Συνιστάται επομένως να πραγματοποιούνται μόνο οι αναγκαίες μετακινήσεις με χαμηλή ταχύτητα και αυξημένη προσοχή.

Τι ισχύει για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες Κρήτης

Kλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα είναι όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Βρεφικοί, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία) στις εξής περιοχές:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου: Στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας*  και στον Δήμο Φαιστού (όλες οι σχολικές μονάδες)

* Σημειώνεται ότι στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά

Λόγω της χιονόπτωσης. των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αλλά και με δεδομένη την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων, αύριο Δευτέρα, για προληπτικούς λόγους.

Μια απόφαση που πάρθηκε αφενός για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού στα σχολικά συγκροτήματα από τις καιρικές συνθήκες, αφετέρου λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, μιας και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών πρέπει να είναι ανοικτά.

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Στην Περιφερειακή Ενότητα ΡεθύμνουΣε όλο τον Νομό Ρεθύμνου κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Στον δήμο Μυλοποτάμου και Ανωγείων κλειστά θα παραμείνουν και τα νηπιαγωγεία και οι Βρεφικοί-Παιδικοί σταθμοί.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου:  Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο Δευτέρα (24 Ιανουαρίου), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού. Σημειώνεται πως τα μαθήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη:

Ανώγεια: Μαγευτικό το χιονισμένο τοπίο – Έντονη ομίχλη και κρύο (εικόνες)

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έντονη χιονόπτωση στο Λασίθι - Εντυπωσιακές εικόνες από Ιεράπετρα και Σητεία

Λευκό τοπίο τα Χανιά - Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα είναι κλειστά (εικόνες)

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ολόλευκο τοπίο το Κράσι (εικόνες, βίντεο)

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News