Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ολόλευκο τοπίο το Κράσι (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ολόλευκο τοπίο το Κράσι (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαγευτικές εικόνες «δίνει» το πρωινό της Κυριακής 23 Ιανουαρίου η Κρήτη, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» έχει ντύσει με λευκό «πέπλο» το νησί

Μαγευτικές εικόνες «δίνει» το πρωινό της Κυριακής 23 Ιανουαρίου η Κρήτη, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» έχει ντύσει με λευκό «πέπλο» το νησί.

Δημοφιλής χειμωνιάτικος προορισμός είναι παραδοσιακά και το Κράσι, από το οποίο οι εικόνες και τα βίντεο είναι πραγματικά εντυπωσιακά:

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Οροπεδίου Λασιθίου, Άγγελος Μανουσάκης, «το χιόνι φτάνει αυτή την στιγμή τα 15 εκατοστά. Τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονται από το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες  από το Κράσι και έπειτα, καθώς το χιόνι σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς.

Η θερμοκρασία στο Οροπέδιο υπολογίζεται στους -2 βαθμούς Κελσίου και το χιόνι έχει κατέβει και σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο Νομό Λασιθίου, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :

  • Επαρχιακή οδός Αγίου Νικολάου – Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τ.κ. Ζενίων μέχρι το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.
  • Επαρχιακή οδός Χερσονήσου – Οροπεδίου Λασιθίου από την τ.κ. Κράσι μέχρι το Δήμο Οροπέδιο Λασιθίου και εντός του Οροπεδίου.

Διαβάστε ακόμη:

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έντονη χιονόπτωση στο Λασίθι - Εντυπωσιακές εικόνες από Ιεράπετρα και Σητεία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News