Κρήτη

Σ. Βαρδάκης: 49.000 επιπλέον αιτήσεις συνταξιοδότησης βαρύνουν τον ΕΦΚΑ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης στον 98.4

Για λανθασμένους χειρισμούς κατηγορεί την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Νέες παρεμβάσεις του ΕΚΗ και του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη προς το αρμόδιο Υπουργείο και τις υπηρεσίες του, για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των φακέλων συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ Ηρακλείου, καθώς οι  αιτήσεις περί κύριων συντάξεων ανέρχονται στις 7.000 και για τις επικουρικής και χηρείας στις 15.000 όπως καταγγέλλει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου.

Ζητάμε εκ νέου την παρέμβαση του συνόλου των Βουλευτών του Ηρακλείου αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

Ευθύνες στην πολιτική του Γιάννη Βρούτση επιρρίπτει ο Βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης καθώς τα στοιχεία από το γραφείο προϋπολογισμού στη Βουλή φέρουν τον όγκο των αιτήσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού, να αυξάνεται κατά 45.000 στο διάστημα Ιούλιος του 2019 – Μάρτιος του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της Ένωσης τονιζόταν τα εξής:

… «Καλούμε τα σωματεία των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, που εργάζονται μέσα σε συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης και τεράστιου φόρτου εργασίας. να πάρουν θέση για αυτό το θέμα. Το ελάχιστο προσωπικό της υπηρεσίας βρίσκεται αντιμέτωπο με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ασφαλισμένων που εκτονώνουν, σε λάθος κατεύθυνση, τη δυσαρέσκειά τους για τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης. Να παλέψουν και να διεκδικήσουν την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού αλλά τον εκσυγχρονισμό της γερασμένης, σχεδόν ανύπαρκτης, υλικοτεχνικής υποδομής και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Να μην αποδέχονται αυτήν την κατάσταση που γίνεται αιτία δημιουργίας συνθηκών ακραίας φτώχιας, δυστυχίας και κοινωνικής αδικίας για τους υποψήφιους συνταξιούχους. Πρέπει και αυτοί να βάλουν τέλος σ’ αυτή την κατάσταση με την συμμετοχή τους στον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου απευθύνεται σε όλους που ενώ έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους για την συνταξιοδότηση τους και η απονομή της μετατράπηκε σε πολύχρονη «εκκρεμότητα» να έρθουν σε επαφή μαζί μας προκειμένου άμεσα και οργανωμένα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Καλούμε και συνταξιούχους να οργανωθούν στα σωματεία τους για να δυναμώσει το κίνημα της υπεράσπισης και διεκδίκησης των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Με μαζική συμμετοχή στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια