Κρήτη

Μέχρι τις 9 Απριλίου η δήλωση εναντίωσης για τη μη μεταφορά του ΑΦΜ στις Τράπεζες

Ποιους αφορά - Διευκρινήσεις από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  

Με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε, τo Υπουργείο Οικονομικών, (ΦΕΚ 75 Α’, 30-03-2020), η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ενημερώνει, σε σχετική της ανακοίνωση, τους οφειλέτες τραπεζών, μέλη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ή μη ότι για να πετύχουν την αναστολή των τριών μηνών, από τις καταβολές δόσεων στα δάνεια τους θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1) Nα ανήκουν στα φυσικά πρόσωπα, να είναι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, καθώς και οι επιχειρήσεις να εντάσσονται στους ΚΑΔ,  που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

2) Να έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες και να αιτήσουν ότι επιθυμούν την αναστολή των 3 μηνών, καθώς τα συναρμόδια Υπουργεία (Υπ .Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και Οικονομικών)θα συγκεντρώσουν όλα τα ΑΦΜ και στη συνέχεια, τα εν λόγω ΑΦΜ θα αποσταλούν στις τράπεζες και στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, με σκοπό να τους παρέχουν την τρίμηνη αναστολή πληρωμών των δανειακών τους υποχρεώσεων.

3) Όσοι δανειολήπτες δεν επιθυμούν να αποσταλούν τα ΑΦΜ τους στις τράπεζες και στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις αντίστοιχα, θα πρέπει να προβούν σε δήλωση εναντίωσης. Η δήλωση αυτή υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, επιλέγοντας το σύνδεσμο με τίτλο: «Δήλωση εναντίωσης παροχής στοιχείων σύμφωνα με την από 30-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου». Εναλλακτικά, η εν λόγω δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά απευθείας στο σύνδεσμο.

Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης εναντίωσης είναι επτά (7) εργάσιμες ημέρες από την έναρξη ισχύος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή μέχρι και τις 9 Απριλίου Τέλος η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προτίθεται να βοηθήσει τα μέλη της και σ’ αυτή την δήλωση εναντίωσης, για τα μέλη που το επιθυμούν.

Για επικοινωνία στο email της Ένωσης epkxan@gmail.com επίσης στο κινητό τηλέφωνο της Ένωσης.

Σημείωση: Αφορά μόνο οφειλέτες δανείων, που αποδεδειγμένα πλήττονται οικονομικά, από τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια