Ζητούν ολοκληρωμένα μέτρα για τις πληγές της Thomas Cook

Κρήτη
Ζητούν ολοκληρωμένα μέτρα για τις πληγές της Thomas Cook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικό πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για τη στήριξη των θέσεων εργασίας. Αναστολή για 6 μήνες της καταβολής του ΦΠΑ σε αναλογία ίση με το ποσοστό του τζίρου που είχε κάθε επιχείρηση με την πτωχευμένη εταιρεία. Σχέδιο στοχευμένης υποστήριξης των εταιρειών που επλήγησαν μέσω της Ελληνικής Τράπεζας Ανάπτυξης, είναι τα πρώτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση μετά την Πτώχευση του βρετανικού κολοσσού της Thomas Cook.

Για βαρύ πλήγμα, ύψους μισού δισεκ. ευρώ, που δέχθηκε ο ελληνικός τουρισμός και κατ' επέκταση η οικονομία, από την πτώχευση του τουριστικού ομίλου κάνει λόγο ο Χάρης Θεοχάρης.

«Αν δεν είχε μεσολαβήσει η κατάρρευση της Thomas Cook, η χρονιά θα έκλεινε με έσοδα κατά 500 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το 2018 και με σημαντική αύξηση της μέσης δαπάνης» δήλωσε.

Περαιτέρω μέτρα στήριξης για τους επιχειρηματίες ζητούν οι ίδιοι όπως επανέλαβαν κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

 Μ. Αλιφιεράκης: Ουσιαστική να είναι η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων

 «Ζητάμε το ντόμινο των αρνητικών εξελίξεων να είναι περιορισμένο από την αρχή. Το πακέτο μέτρων Θεοχάρη δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά ανακουφίζει προσωρινά» η θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μανόλη Αλιφιεράκη στον 98.4.

Ν. Ηγουμενίδης: Υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα της κρίσης;

 «Ακόμα δεν γνωρίζουμε το ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης» λέει στον 98.4 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, που ζητά επιπλέον την ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την επιδότηση της εργασίας.

https://www.youtube.com/watch?v=jpOBue9Qqvo?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News