Ειδήσεις

Το ΠΑΜΕ για την υπογραφή της ΣΣΕ με τους οδηγούς

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και της εργοδοσίας του κλάδου. Παράλληλα καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 11 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας με κύριο αίτημα την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και της εργοδοσίας του κλάδου «προέκυψε ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων του κλάδου, παρά το κλίμα εκφοβισμού, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης του αγώνα τους, μετά και τη προσφυγή των εργοδοτών στα δικαστήρια όπου έκριναν την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Στο πλευρό των οδηγών και του σωματείου από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ τόνισαν από την πρώτη στιγμή ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, επίκαιρος, και αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης του νομού.

Μετά και αυτή τη σημαντική μάχη που δόθηκε από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων είναι αναγκαίο να δοθεί συνέχεια στη πάλη των εργαζομένων απέναντι στα νέα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου έχει βάλει στο στόχαστρο τις ΣΣΕ και το Ασφαλιστικό.

Μονόδρομος για όλους τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση στα σωματεία τους και η διεκδίκηση σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους.

Τώρα είναι η ώρα για κοινή δράση των σωματείων του νομού μας, για την ανάκτηση των απωλειών και για νέες κατακτήσεις, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας για να διεκδικήσουμε:

-Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.

-Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

-Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.

-Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

-Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των Ατομικών Συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.

-Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.

-Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

-Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

-Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις».

Σχόλια