Υγεία

Δ. Χερσονήσου: Επίσκεψη για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Δήμο Χερσονήσου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό κατάστημα της Δ.Κ. Λιμ. Χερσονήσου. Ο διοικητής της 7ης Υ.Π.Ε. Κρήτης, κ. Νίκος Ηγουμενίδης, συνοδευόμενος από στελέχη της υπηρεσίας παρουσίασε σε δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, σε φορείς και συλλόγους της περιοχής το σχεδιασμό για την ανάπτυξη μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Δήμο Χερσονήσου.

Όπως τόνισε ο κ. Ηγουμενίδης «το νέο μοντέλο που προτείνουμε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι εμπλουτισμένο και δεν αποκλείει καμία από τις υπάρχουσες δομές. Επίσης, η πρότασή μας στοχεύει σε μια ενιαία, δημόσια, ολοκληρωμένη και υποκείμενη σε κοινωνικό έλεγχο πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για όλο τον πληθυσμό».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόταση τα δημογραφικά και τα γεωγραφικά δεδομένα της περιοχής θα καθορίσουν τη θέση των προτεινόμενων Μονάδων Φροντίδας Υγείας Γειτονιάς, καθώς και της Μονάδας Αναφοράς, ώστε το ευρύ κοινό να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγκεκριμένα, για το Δήμο Χερσονήσου προτείνονται συνολικά έξι (6) Μονάδες Φροντίδας Υγείας Γειτονιάς.

Θετική ήταν η στάση του δημάρχου Χερσονήσου, κ. Γιάννη Μαστοράκη στον προτεινόμενο σχεδιασμό, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση η πρόταση της 7ης ΥΠΕ.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχεδιαζόμενη χρήση της υπάρχουσας κτιριακής υποδομής, του ΙΚΑ Χερσονήσου. Σύμφωνα  με τον κ. Διοικητή η χρήση του κτιρίου του ΙΚΑ θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή καθώς, μεταξύ άλλων, θα αναπτυχθούν τομείς που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια