Αθλητισμός

Ε. Αναστασιάδου: "Τρέχουμε για καλό σκοπό στο Ηράκλειο"

«Τρέχουμε για καλό σκοπό στο Ηράκλειο, στους αγώνες πόλης Run Greece 2015, προσφέροντας απλόχερα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη την Κυριακή 26 Απριλίου στο Ηράκλειο», είπε σήμερα μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη η υπεύθυνη επικοινωνίας της WIND Ελλάς, Ειρήνη Αναστασιάδου.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, οι συμμετοχές έχουν περάσει μέχρι στιγμής τις 3.500 και οι μετέχοντες όχι μόνο θα αθληθούν αλλά θα στηρίξουν παράλληλα την κοινωνική πρωτοβουλία του μεγάλου χορηγού Αγώνων Δρόμου 5 και 10 χλμ. των αγώνων πόλης Run Greece, της WIND, που αυτή τη χρονιά στηρίζει το έργο δύο τοπικών ιδρυμάτων, του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία "Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή", καθώς και του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Ηρακλείου.

Σημειώνεται ακόμη ότι τα άτομα που συμμετέχουν είναι από την ηλικία των 11 ετών και μεγαλύτεροι. Επίσης συμμετέχουν άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους έχουν προβλεφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των αγωνιζομένων αλλά και των πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους του Ηρακλείου για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν τους δρομείς και περιπατητές.

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι η διαδρομή των αγώνων θα είναι κλειστή για κάθε είδους οχήματα.

Η διαδρομή είναι η παρακάτω:

Εκκίνηση: Αρχή λεωφόρου Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) - Πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Νεάρχου - Συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφόρ (σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι - Νεάρχου - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου - Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- Συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού - καινούργια πλατεία) - Πλατεία Κύπρου - Χαρ. Τρικούπη - Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφ. Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος - Αβέρωφ και Ανεμογιάννη (Τράπεζα Πειραιώς).

Από την οργανωτική επιτροπή συστήνεται στους πολίτες που θα κατέβουν στο κέντρο του Ηρακλείου την Κυριακή 26 Απριλίου από 7:00 μέχρι 14:00, και προκειμένου να διευκολύνουν τις προσπάθειες των δρομέων και της οργανωτικής επιτροπής, να προσέλθουν περπατώντας.

Για τις περιπτώσεις που το αυτοκίνητό τους είναι απαραίτητο τότε να χρησιμοποιήσουν για παρκινγκ δρόμους και χώρους που είναι πολύ μακριά από τη διαδρομή που περιγράφεται παραπάνω.

Οι αγώνες δρόμου μαζικής συμμετοχής Run Greece διοργανώνονται για 3η συνεχόμενη χρονιά από το ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και τη χορηγική υποστήριξη της WIND Ελλάς.

Σχόλια