Πολιτισμός

Ζωντάνεψαν ξανά «Τα Παραμύθια του Σαββάτου»!

Με ένα παραμύθι που μας μετέφερε στην Ανατολή και συγκεκριμένα στην Ινδία. Ήταν η ιστορία ένας μαχαραγιά που σπάνια χαμογελούσε.

Μόνο σαν έβλεπε την κόρη του την όμορφη Σεντάνα ο ήλιος του έλαμπε στον ουρανό. Το 'ξερε αυτό η μητριά της, έβλεπε και την ομορφιά της κόρης και από τη ζήλια και την κακία έλιωνε.

Έτσι αποφάσισε να την διώξει μακριά, σε ένα έρημο νησί και χτίζοντας της ένα παλάτι με μια τεράστια βιβλιοθήκη την αιχμαλώτισε. Την εγκατέλειψε ολομόναχη κρύβοντας το νησί απ όλους και όλα και κάνοντάς της μάγια ολόλευκο παγώνι γινόταν τη μέρα και μια όμορφη πριγκίπισσα για όλη νύχτα. Ώσπου μια μέρα ένας νέος ο Αακάρ…

Έτσι κύλισε το πρωινό του Σαββάτο στις 9 του Δεκεμβρίου με την αφήγηση της Ελένης Μπετεινάκη στο βιβλιοπωλείο Greekbooks.gr στην Καντανολέων 8, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Συντροφιά της είχε τις κούκλες της κι ένα κουβάρι με πολύχρωμη κλωστή που μαζεύει λέξεις και κρύβει πάντα μέσα του μυστικά κι ιστορίες ανείπωτες που τις ακούν μόνο όσοι αγαπούν τα παραμύθια!

Και γεμίσαμε ξανά παιδικές φωνές και δύναμη για συνέχεια...

Το παραμύθι ήταν βασισμένο στο ομώνυμο κείμενο της Ζισλέν Ρομάν : «Η πριγκίπισσα με το λευκό φτερό» από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Οι κούκλες ήταν από το Κουμπί και το βελόνι.

Ίσαμε το ερχόμενο Σαββάτο πάλι με μια μικρή έκπληξη και ιστορίες των Χριστουγέννων...

Σχόλια