Πολιτισμός

"Οι μάσκες που βραδιάζουν το πρωί" ξανά εδώ

Tην Κυριακή, 20 Νοεμβρίου και ώρα 6μ.μ, θα προβληθεί η ταινία «Οι μάσκες που βραδιάζουν το πρωί», στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Tην Κυριακή, 20 Νοεμβρίου και ώρα 6μ.μ, θα προβληθεί η ταινία «Οι μάσκες που βραδιάζουν το πρωί», στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Μια ταινία μικρού μήκους, που απευθύνεται στις ψυχικές ασθένειες και στο κοινωνικό στίγμα, μέσα από την απεικόνιση 5 μικρών ιστοριών.

Περίληψη πλοκής


Πέντε άτομα. Πέντε διαφορετικές προσωπικότητες. Πέντε διαφορετικές ιστορίες. Έχουν κάτι κοινό. Κάτι το οποίο τους φοβίζεις. Κάτι που τους οδηγεί στα άκρα. Τι είναι αυτό που τους σταματάει; Και τι αυτό που τους ωθεί στο να φτάσουν στα όρια;


Μια ταινία με εκπαιδευτικό αλλά κυρίως με στόχο ευαισθητοποίησης.

Την σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή υπογράφει η ψυχολόγος Μαρία Σβολιαντοπούλου. Για την διεξαγωγή της ταινίας, προσφέρθηκαν 42 άτομα εθελοντικά να βοηθήσουν για να δημιουργηθεί η ταινία, με πολλή αγάπη αλλά και πολλή δουλειά.

Οι κύριοι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Νίκη Αποστολάκη, η Κατερίνα Στρουμπάκη, η Μαίρη Λεμονάκη, η Ιωάννα Χωματά και ο Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Η ταινία έχει προσφέρει μέσα από την εθελοντική της δράση, φιλανθρωπικά έσοδα σε διάφορους οργανισμούς όπως η «Ηλιαχτίδα», το «Ευ ζω με τον καρκίνο» και τώρα στην «Όαση του παιδιού», η οποία είναι μέλος του ΣΕΜ.

Την οργάνωση αναλαμβάνει ο εθελοντικός οργανισμός «Όαση του παιδιού». Στην είσοδο του πολιτιστικού κέντρου θα υπάρχει ένας κουμπαράς, για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την εθελοντική οργάνωση.

Ο κύριος σκοπός της ταινίας, σύμφωνα με την Μαρία Σβολιαντοπούλου είναι να δώσει δύναμη σε όσους ανθρώπους περήφανα μάχονται καθημερινά με κάποιο είδος ψυχικής ασθένειας, όπως επίσης να δείξει ότι το στίγμα, το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να μας κάνει πιο απόμακρους από τα στοιχεία που μπορούν να μας ονομάσουν «ανθρώπους».

Σχόλια