Πολιτισμός

Εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο από ΕΛΚΕΘΕ και ΙΤΕ

Το μαγικό κόσμο της επιστήμης μέσα από πολλά επιστημονικά δρώμενα, στα πλαίσια της εκδήλωσης “Βραδιά Ερευνητή”, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Κρητικοί.

Το μαγικό κόσμο της επιστήμης μέσα από πολλά επιστημονικά δρώμενα, στα πλαίσια της εκδήλωσης "Βραδιά Ερευνητή", θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Κρητικοί.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν και φέτος το κοινό να τα γνωρίσει από κοντά.

Ακολουθήστε την κουκουβάγια, το σύμβολο της Σοφίας και της Γνώσης, μεθαύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, για να απολαύσετε τη μεγάλη γιορτή της επιστήμης στο ΕΛΚΕΘΕ και στο ΙΤΕ.

Από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, στο ΙΤΕ θα παρουσιαστούν δράσεις από τα Ινστιτούτα Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Πληροφορικής και Υπολογιστικών Μαθηματικών, καθώς και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Ο κόσμος θα έχει τη χαρά να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, αλλά και να συνομιλήσει μαζί τους για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος που σχετίζονται με την έρευνα, την τεχνολογία και τον πολιτισμό.

Ωστόσο, για πρώτη φορά φέτος, στη δράση συμμετέχουν μαθητές από το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, με εντυπωσιακά τεχνολογικά εκθέματα και βραβευμένες επιστημονικές εργασίες. Η εκδήλωση θα κλείσει με ζωντανή μουσική από τους "Alan Dalon".

Παράλληλα, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) από τις 4-9 μ.μ. θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα πλούσια σε δράσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, που θα ενημερώνουν το κοινό για την έρευνα που πραγματοποιείται στο Κέντρο. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους του ΕΛΚΕΘΕ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος στο Ενυδρείο Κρήτης με διαθέσιμο προσωπικό για ενημέρωση και πληροφορίες.

Ωστόσο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

Στο Ρέθυμνο

Την ίδια ημέρα στο Ρέθυμνο, και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών (Νικηφόρου Φωκά 126-130, παλιά πόλη), στις 7 το απόγευμα θα γίνει παρουσίαση με τίτλο "Ηχογραφήσεις «αιχμαλώτων» Ελλήνων στρατιωτών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου - Goerlitz, Γερμανία".

Σχόλια