Πολιτισμός

Γυρεύοντας στην εξορία την πατρίδα σου, Παρουσίαση στο Πολύκεντρο

Την Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 19.30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου «Λυχνοστάτης» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης διοργανώνουν μια πρωτότυπη παρουσίαση - συζήτηση για το βιβλίο του Γιάννη Κιουρτσάκη «Γυρεύοντας στην εξορία την πατρίδα σου» (εκδόσεις Πατάκης).

Για το βιβλίο θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Γιάννης Κιουρτσάκης με τη φιλόλογο Γεωργία Ορφανού, τη συγγραφέα Νίκη Τρουλλινού, και τον πτυχιούχο Φιλοσοφίας Πατρών Ιάκωβο Γεωργουδή-Πιταροκοίλη, καθώς και με το κοινό.

Το «Γυρεύοντας στην εξορία την πατρίδα σου» είναι ένα βιβλίο που τολμά να μιλήσει για την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, όχι με την αυθεντία του ειδικού, αλλά με την εξομολογητική γλώσσα της λογοτεχνίας που απευθύνεται αδελφικά στον καθένα, πέρα από σύνορα και ιδεολογικά στεγανά.

Ο Γιάννης Κιουρτσάκης γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Παρίσι. Ύστερα από μια σειρά μελέτες για τον Σεφέρη, τον Καραγκιόζη, την προφορική παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό, δουλεύει, εδώ και μια δεκαετία, μια μυθιστορηματική και δοκιμιακή τριλογία με γενικό τίτλο «Το ίδιο και το άλλο». Το 1986 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου και το 1996 με το Βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού "Διαβάζω".

Σχόλια