Πολιτισμός

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη

Την Πέμπτη 16 Απριλίου, στις 8:00το βράδυ παρουσιάζεται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη με τον τίτλο "Αλλέγκρα"

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Μανόλης Αλιφιεράκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μανώλης Δρακάκης, προϊστάμενος Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Ηρακλείου. Νινέτα Παπαδομωλάκη, νομικός-εκπαιδευτικός. Συντονίζει ο Γιάννης Ραμουτσάκης, ιατρός - οικονομολόγος

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σε αυτή την ιστορία -με τίτλο το βενετσιάνικο όνομα της υποτίθεται νεκρής "νόθας" κόρης του Μπάιρον- θα μιλήσει το "αίμα".

Η Αλλέγκρα υφαίνει το νήμα της μοίρας δύο απομακρυσμένων γενεών στο στημόνι μιας ιστορίας του καιρού μας, της μυστικής κίνησης Byron's Blacks (οι Μαύροι του Μπάιρον).

Δύο γενεών που τις χωρίζουν διακόσια χρόνια, αλλά τις ενώνει το "αίμα" στην απόκρυφη Φιλική Εταιρεία του νέου ρομαντισμού και φιλελληνισμού της εποχής μας.

Εμπνευστής της ο Άνθρωπος με τα Μαύρα, ένας διάσημος της επιστήμης που τον μεταμόρφωσε το άγγιγμα της ιστορίας και το ξάφνιασμα της γενεαλογίας ωρίμασε μέσα του κάτι ακραίο μα θαυμαστό.

Οι αναγνώστες, όπως και οι απόγονοι των εθελοντών φιλελλήνων της επανάστασης του 1821, θα μοιραστούν στιγμές-σοκ με τις: Αλλέγκρα, Ντανιέλα, Ζέλα, Άλισον, Σιμόν, Άντι, Εσμέ, Άννα, Ολίβια, Έμμα, Μπιάνκα, Αλτάνα, Τζούλια...

Σχόλια