Ενετικό λιμάνι, νεώρια

Πόλη “εχθρική” προς τους πεζούς το Ηράκλειο

Παραπολιτικά
Πόλη “εχθρική” προς τους πεζούς το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια τάξη στην κυκλοφοριακή αναρχία στην παραλιακή, στο Μπεντενάκι, αλλά και την πλατεία 18 Άγγλων

Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή να πρέπει να μπει στη μέση επαγγελματίας οδηγός για να σταματήσει την κυκλοφορία και να περάσουν οι πεζοί στην πλατεία 18 Άγγλων. Ναι, αυτές οι εικόνες είναι καθημερινές στην Κρήτη, με ορισμένους οδηγούς ακόμα και να κορνάρουν στους πεζούς, που μπορεί να έχουν μαζί και τα παιδιά τους.

Δυστυχώς, παρά τα εκατομμύρια των τουριστών που έχει η Κρήτη, η τουριστική κουλτούρα είναι είδος προς εξαφάνιση σε πολλούς συμπολίτες μας, που οδηγούν κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα ντόπιων αλλά και επισκεπτών. 

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια τάξη στην κυκλοφοριακή αναρχία στην παραλιακή, στο Μπεντενάκι, αλλά και την πλατεία 18 Άγγλων, με τα σημεία αυτά καθημερινά να βυθίζονται στην απόλυτη κυκλοφοριακή αναρχία. Είναι θετικό πως πολύ συχνά στα σημεία βρίσκεται η Δημοτική Αστυνομία, που κάνει πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Βέβαια, αυτό που απαιτείται στο Ηράκλειο είναι μια ουσιαστική κυκλοφοριακή μελέτη, που θα βάλει στο “μικροσκόπιο” όλα τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στην πόλη, που χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται. 

Αλήθεια, πότε θα γίνει ένας ουσιαστικό επανασχεδιασμός για τις διαβάσεις των πεζών; 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News