default-image

"Φουλάρουν" τα ξενοδοχεία για το φεστιβάλ των Ματάλων

Κρήτη
"Φουλάρουν" τα ξενοδοχεία για το φεστιβάλ των Ματάλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το φετινό 3ο κατά σειρά φεστιβάλ στα Μάταλα που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου από το δήμο Φαιστού και υπό την αιγίδα από φέτος του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Οι προκρατήσεις στα καταλύματα των 3.000 κλινών του Δήμου Φαιστού, όπως δήλωσε η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" χτυπούν "κόκκινο" κι όλα δείχνουν πως ο στόχος των 100.000 επισκεπτών που έχει τεθεί για φέτος είναι εφικτός.  Μάλιστα έχουν ναυλωθεί ακόμη και πτήσεις τσάρτερ προκειμένου επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης και όχι μόνο - νοσταλγοί της δεκαετίας του '60 και των παιδιών των λουλουδιών - να βρεθούν στα Μάταλα για το τετραήμερο των μουσικών εκδηλώσεων.

Road to Matala….

Ανάμεσα στις πολλές νέες εκπλήξεις της διοργάνωσης είναι και το "Road to Matala", ένα ταξίδι ουσιαστικά με πρωταγωνιστή έναν νεαρό Βρετανό καλλιτέχνη που με τον παραδοσιακό "σκαραβαίο" του και συνοδοιπόρους αρκετούς φίλους των Ματάλων θα ξεκινήσουν στις 5 του Ιουνίου από την Βρετανία κι αφού περάσουν από διάφορες πόλεις της Ευρώπης πραγματοποιώντας και μουσικά events θα καταλήξουν στα Μάταλα των χίπις προβάλλοντας το φεστιβάλ.

Στις 16 Ιουνίου η γιορτή χρωμάτων

Την Κυριακή 16 Ιουνίου και λίγες ημέρες πριν ανοίξει η αυλαία του φετινού φεστιβάλ μικροί και μεγάλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε μια πραγματική γιορτή χρωμάτων προκειμένου τα Μάταλα να είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες. Οι δρόμοι της περιοχής αναμένεται και πάλι να μεταμορφωθούν, με ζωηρά χρώματα και σύμβολα της  εποχής  των λουλουδιών.

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οι μουσικές εκδηλώσεις θα είναι συνεχείς και το φετινό πρόγραμμα πιο πλούσιο από τα προηγούμενα δύο χρόνια. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες , νέοι αλλά και παλιοί  αστέρες των δεκαετιών του '60 και του '70 θα παρελάσουν από την σκηνή του Φεστιβάλ ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει το μουσικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια των Pink Floyd.

Όλες οι λεπτομέρειες καταγράφονται στην ιστοσελίδα του δήμου Φαιστού και στο www. visitmatala. Com.

Της Στέλλας Τερζάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News