default-image

Μονόδρομος τελικά;

Περίεργα
Μονόδρομος τελικά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσίπρας σε τριμερή έστω και "με νάζια" με Ολάντ και Μέρκελ. Ο Γιούνγκερ διαμηνύει ότι του κρατά μούτρα. Αλλά όταν συναντήθηκαν μόνο "γλωσσόφιλο" δεν του έδωσε.  

Με το επτασέλιδο υπόμνημά της η κυβέρνηση plus των 47 σελίδων, έκανε ένα βήμα πιο κοντά στις απαιτήσεις των δανειστών, διαμηνύουν οι Βρυξέλλες. Αλλά η απόσταση δεν έχει ακόμη καλυφθεί για να υπάρξει συμφωνία.

Όμως η κυβέρνηση, για να δώσει δείγμα γραφής στους δανειστές, ενεργοποιεί το ΚΕΑΟ έτσι ώστε να υποθηκευθούν τα σπίτια και ακίνητα όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στα ίδια ταμεία που η ίδια πήρε τα ταμειακά διαθέσιμα, για τις δόσεις στο ΔΝΤ. Κι επειδή οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν τη διέξοδο του άρθρου 99, το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, για όσους δεν το υπολόγισαν είναι να εξοντωθούν τελειωτικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι.

Ότι ξεκίνησαν οι προηγούμενοι, το τελειώνουν οι τωρινοί κυβερνώντες;

Στις Bρυξέλλες ανακοινώθηκε με ευχαρίστηση ότι επήλθε συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ. Η αύξηση αυτή θα επιβληθεί στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να "πνιγεί" ολοκληρωτικά η μόνη δραστηριότητα της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός που αποφέρει ακόμη ένα πενιχρό εισόδημα.

Με την ελληνική οικονομία σε κατάσταση ολοκληρωτικού στραγγαλισμού, θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο οι "διαπραγματεύσεις" για το νέο πακέτο "διάσωσης".

Χρειάζεται να είσαι μάντης για να προβλέψεις το τι θα επακολουθήσει;

Τελικά όλοι αυτοί που μας έλεγαν περιμένετε, σε τι βοήθησαν; Τώρα μας λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο. Ακόμη την ανάθεση εντολής σκεφτόμαστε και μένουμε θεατές;

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News