Δημήτρης Κουρέτας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Δημήτρης Κουρέτας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταθέτει το δικό της σχέδιο για την ανάταξη του Κάμπου» (ηχητικό)

Ελλάδα
Δημήτρης Κουρέτας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταθέτει το δικό της σχέδιο για την ανάταξη του Κάμπου» (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ολοκληρωμένη σχέδιο διαχείρισης και ανάταξης του Θεσσαλικού Κάμπου με τη συμβολή όλων, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον 98,4

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη στη Λάρισα, παρουσία φορέων, επιστημονικών ενώσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένη σχέδιο διαχείρισης και ανάταξης του Θεσσαλικού Κάμπου με τη συμβολή όλων, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023.

Είναι το σχέδιο της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Θεσσαλίας, λέει ο κ. Κουρέτας, που ταυτόχρονα θα δοθεί στη κυβέρνηση αλλά και στους πολίτες, για διαβούλευση, κοστολογημένο περίπου στο μισό του σχεδίου της ολλανδικής πολυεθνικής εταιρείας.

«Είναι παράδοξο», λέει ο κ. Κουρέτας, «μια εταιρεία με ανάλογα σχέδια για χώρες της Αφρικής και του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου να εμφανίζεται με σχέδιο περίπου ως θέσφατο, όταν μάλιστα σε αυτό προβλέπονται καλλιέργειες που μαθηματικά οδηγούν σε πολυεθνικούς κολοσσούς της διατροφικής αλυσίδας, μετατρέποντας του μικροπαραγωγούς της Θεσσαλίας σε υπαλλήλους τους, που θα εγκαταλείψουν την παραγωγή πάνω από 10 ονομαστών εξαγωγικών ΠΟΠ προϊόντων, που συμβάλλουν στο 1/3 περίπου του ΑΕΠ της χώρας στον πρωτογενή τομέα».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναρωτήθηκε ακόμη πώς είναι δυνατόν ο ολλανδικός κολοσσός να ανοίγει τον δρόμο για ιδιωτικοποίηση με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, και μέσω ΣΔΙΤ, της διαχείρισης του δημόσιου αγαθού των υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όταν ο αρχαιότερος οργανισμός στην ίδια την Ολλανδία είναι ο δημόσιος φορέας διαχείρισης των υδάτων της εδώ και 5 αιώνες.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News