default-image

¨Ο Γ.Δεικτάκης να τιμήσει την υπόσχεσή του¨

Κρήτη
¨Ο Γ.Δεικτάκης να τιμήσει την υπόσχεσή του¨

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα των αγροτών του Λασιθίου στον γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης από τον οποίο ζητούν να τιμήσει και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντί τους καθώς περιμένουν απάντηση στα αιτήματά τους.

 Η παλλασιθιώτικη επιτροπή αγώνα συνεδρίασε χθες και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει έρθει καμία σχετική απάντηση από τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς του που να καθησυχάζει την αγροτιά, διαβεβαιώνοντας ότι δε θα ληφθούν και δε θα ψηφιστούν τα βάρβαρα μέτρα που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο.

«Καλούμε», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους, «το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργο Δεικτάκη να τιμήσει και να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε δημόσια, μπροστά στους χιλιάδες συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και όλη την κοινωνία της Κρήτης, και να απαιτήσει επιτέλους μία απάντηση ακόμα και με την πίεση της υποβολής της παραίτησής του.

Τόσο το μέγεθος του συλλαλητηρίου με τη μεγάλη συμμετοχή και τη στήριξη από όλη την Κρήτη, όσο και ο δυναμικός παλμός του αγώνα δεν πρόκειται να επισκιαστούν όσο και αν το προσπάθησαν κάποιοι.

Μέσα σε μία τέτοια δυναμική, δεν έλειψαν και κάποια μεμονωμένα παρατράγουδα, που όμως οι διοργανωτές, όχι μόνο δε συμφωνούσαμε αλλά και καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να τα αποτρέψουμε».

Για τα παράπονα

Απαντώντας στα παράπονα που εκφράστηκαν από τουριστικούς φορείς κυρίως για το παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο, η παλλασιθιώτικη επιτροπή αγώνα υποστηρίζει ότι «με τη διαμαρτυρία μας στον κόμβο του αεροδρομίου "Ν. Καζαντζάκης" σε καμία περίπτωση δε στοχεύαμε, και δεν έγινε, να παρεμποδίσουμε την άφιξη ή την αναχώρηση των ταξιδιωτών του αεροδρομίου.

 Το ότι μετέφεραν τις τροχήλατες αποσκευές τους για 50 μέτρα, όχι μόνο δεν αποτέλεσε θέμα αντίδρασης των ταξιδιωτών, αλλά ευκαιρία να τους λυθεί ή απορία για ποιο λόγο γίνεται η κινητοποίηση, δηλώνοντάς μας ταυτόχρονα και τη συμπαράστασή τους για όσα συμβαίνουν στον αγροτικό τομέα.

Είναι παράλογο να φοβόμαστε να δείξουμε στους ξένους επισκέπτες την αντίδρασή μας για όλα αυτά που βιώνουμε λες και αυτοί δεν κατανοούν ή ζουν σε άλλο πλανήτη. Την ίδια κινδυνολογία ακούγαμε και το περασμένο καλοκαίρι και τελικά ο τουρισμός είχε θετικό πρόσημο. Ψυχραιμία λοιπόν σε όσους αγωνιούν και ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι αγωνιούμε το ίδιο, μιας και ο τουρισμός καταναλώνει και τα δικά μας προϊόντα.

Έχουμε αποδείξει, τόσο στο συλλαλητήριο στις 21/9 στη γέφυρα Φρουζή όσο και στο παγκρήτιο στις 4/10, όλοι μαζί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης ότι διαθέτουμε τη λεβεντιά, το φιλότιμο, τη φιλοξενία, την ευγένεια και το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια, να πολεμάμε για τη ζωή και τα δικαιώματά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News