2

Εξόρμηση καλλωπισμού από την Δημοτική Κοινότητα Σητείας και την Υπηρεσία Πρασίνου

Λασίθι
Εξόρμηση καλλωπισμού από την Δημοτική Κοινότητα Σητείας και την Υπηρεσία Πρασίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δημότες θα πρέπει να συμμορφωθούν στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία για την αποφυγή προβλημάτων

Με την σύμπραξη της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας και της Υπηρεσίας Πρασί-νου, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις καλλωπισμού εντός της πόλης αλλά και στα τοπικά διαμερίσματα, προκειμένου η εικόνα του Δήμου εν όψη του Πάσχα αλλά και της έναρξης της τουριστικής σεζόν να είναι η πρέπουσα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ Μανώλης Δακάκης, είναι κρίσιμο το θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των φυτικών αποβλήτων από κλαδέματα δένδρων, κήπων και άλλων καλλιεργειών αφού ο όγκος διαχείρισης που προκύπτει από ολόκληρη την έκταση του Δήμου δεν είναι διαχειρίσιμος από την Υπηρεσία.

Οι δημότες θα πρέπει να συμμορφωθούν στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία για την αποφυγή προβλημάτων, η οποία αναφέρει:
 
Ενημερώνουμε τους δημότες ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας αδυνατεί να ανταπε-ξέλθει στην αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων από κλαδέματα δένδρων από κήπους και καλλιέργειες, τα οποία απορρίπτονται και συσσωρεύονται καθημερινά σε κοινόχρηστους χώρους σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Σητείας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι δημότες να προβαίνουν στον ελάχιστο απαιτούμενο καθαρισμό των χόρτων για λόγους πυροπροστασίας και σε κλαδεύσεις μόνο εφόσον μπορούν να διαχειριστούν οι ίδιοι με μηχανικά μέσα (κλαδοθρυμματιστές) εντός του
οικοπέδου, ώστε να μην συσσωρεύονται κλαδιά σε κάδους απορριμμάτων καιπεζοδρόμια.

Το συσσωρευμένο φυτικό υλικό, αποτελεί εστία πρόκλησης πυρκαγιάς και ως εκ τούτου, η δημιουργία τέτοιων εστιών διώκεται από σχετικές πυροσβεστικές και αστυνομικές διατάξεις. Σε περίπτωση αυθαίρετης συγκέντρωσης τέτοιου υλικού σε δημόσιο χώρο, θα γίνεται καταγγελία της πράξης στις αρχές.

Παρακαλούμε λοιπόν τους πολίτες, είτε να προβαίνουν σε μηχανική κατεργασία και απομάκρυνση των προϊόντων κλάδευσης και χορτοκοπής, είτε να αποφεύγουν τέτοιου είδους εργασίες κατά τη διάρκεια ισχύος της περιόδου πυροπροστασίας.


 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News