Λασίθι

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Συνελήφθη 84χρονος γιατί έκαιγε λιόκλαδα σε περιοχή της Καλαμαύκας

Συνελήφθη ένας 84χρονος άνδρα για την μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 6 Μαρτίου στην περιοχή της Καλαμαύκας Ιεράπετρας

Άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 84χρονου άνδρα για την μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, 6 Μαρτίου στην περιοχή της Καλαμαύκας Ιεράπετρας 

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ενεργό μέτωπο, στην φωτιά που ξέσπασε σε περιοχή της Καλαμαύκας Ιεράπετρας. Οι ισχυρές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή καθώς και εθελοντές, κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά και αυτή την ώρα υπάρχουν μόνο αναζωπυρώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα 18 πυροσβεστικά οχήματα και 56 υπάλληλοι από Σητεία και Άγιο Νικόλαο και με πεζοπόρα τμήματα, που έχουν σπεύσει από Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν και πολλοί εθελοντές και πιο συγκεκριμένα ομάδες πυρόσβεσης και πενήντα περίπου άτομα από την Καλαμαύκα, καθώς και η ομάδα πυρόσβεσης Μαλών.

Η φωτιά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει κατακάψει περίπου 10 στρέμματα θαμνώδους χορτολιβαδικής έκτασης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η φωτιά οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς ένας ηλικιωμένος αγρότης με δύο εργάτες έκαιγαν κλαδιά ελιάς στην άκρη του λιόφυτου και η φωτιά με τον αέρα που σηκώθηκε μεταδόθηκε σε χορτολιβαδική θαμνώδη έκταση, όπου μέχρι και αυτή την ώρα κατακαίει, κυρίως ασπαλάθους.

 

Στη «μάχη» για την κατάσβεσή της έχουν πέσει και επιχειρούν και οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις των εθελοντών από την Καλαμαύκα και Ανατολή, ωστόσο ανησυχητικό το γεγονός ότι έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι με αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καλαμαύκα Ιεράπετρας, στην #Κρήτη. Κινητοποιήθηκαν 43 #πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια