Άγιος Νικόλαος: Περιμένουν ακόμα λύση για τον ΕΝΦΙΑ- “μαμούθ” του 1 εκατ. ευρώ

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Περιμένουν ακόμα λύση για τον ΕΝΦΙΑ- “μαμούθ” του 1 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί ακόμα “φως στο τούνελ”, ούτε έχει προκύψει κάποιο καθαρό χρονοδιάγραμμα απεμπλοκής

Με συνεχείς διά ζώσης και τηλεφωνικές επαφές, συναντήσεις και διαβουλεύσεις συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου στον οποίο έχουν επιδοθεί οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου και του Δήμου ώστε να βρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει με την αναδρομική βεβαίωση ΕΝΦΙΑ- “μαμούθ” ύψους 1.024.000 ευρώ εις βάρος του ΠΑΟΔΑΝ και τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών όχι μόνο του ίδιου του Οργανισμού, αλλά επίσης του νυν και πρώην προέδρου του...

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί ακόμα “φως στο τούνελ”, ούτε έχει προκύψει κάποιο καθαρό χρονοδιάγραμμα απεμπλοκής, όπως γνωστοποιείται μάλιστα σε νέα, χθεσινή ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ...

Στην ανακοίνωση εκφράζεται εκ νέου η πλήρης στήριξη στον νυν πρόεδρο του Οργανισμού Χάρη Αλεξάκη και στον πρώην πρόεδρο Λευτέρη Ραφαϊλάκη, που μέσα στην όλη περιπέτεια βιώνουν και έναν ιδιότυπο προσωπικό “Γολγοθά”, λόγω της δέσμευσης των προσωπικών τους τραπεζικών λογαριασμών. Παράλληλα επισημαίνεται ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην επηρεαστεί η λειτουργία του ΠΑΟΔΑΝ ή οι εκδηλώσεις ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, ενώ καλούνται οι αρμόδιες Αρχές σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο να μεριμνήσουν το συντομότερο για την εξεύρεση λύσης. Λύση, όπως έχει διαφανεί, που θα είναι νομοθετική και θα πρέπει να έρθει από το υπουργείο Οικονομικών, που είναι ενήμερο.

Άλλωστε, για το θέμα έχει ενημερωθεί πολύ αναλυτικά η ΚΕΔΕ, με την οποία είχε μάλιστα επαφές ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει και η πλευρά της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, διά του προέδρου της Γιάννη Κουράκη.

Θυμίζουμε ότι η ΠΕΔ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει το απαράδεκτο της δέσμευσης και επικείμενης κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών των νυν και πρώην προέδρων του Οργανισμού και τονίζει την ανάγκη για την άμεση, νομοθετική επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με τον αναδρομικό καταλογισμό ΕΝΦΙΑ στον ΠΑΟΔΑΝ για την παραχώρηση δημοτικών αθλητικών υποδομών (σταδίου, κολυμβητηρίου) σε αθλητικά σωματεία.

Η παραχώρηση, όπως έχει ξεκαθαρίσει η διοίκηση του Οργανισμού, έγινε επειδή προβλέπεται θεσμικά, και έγινε δωρεάν, χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο ή έσοδο για τον ΠΑΟΔΑΝ, με τις οικονομικές υπηρεσίες ωστόσο να δίνουν από τη μεριά τους μια διαφορετική ερμηνεία, θεωρώντας πως πρόκειται για μίσθωση εγκαταστάσεων, και για αυτό είχαμε τον αναδρομικό καταλογισμό ΕΝΦΙΑ, ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ!

Η νέα ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ

«Απόλυτα άδικο να υποβάλλεται σε μια τέτοια διαδικασία ο Οργανισμός»

«Το ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΝ τις τελευταίες μέρες περνάει μια κρίση που προήλθε από ένα λογιστικό λάθος, που οι αρμόδιες Αρχές δε μας επέτρεψαν να διορθώσουμε, παρότι έγιναν προσπάθειες και συζητήσεις με τους αρμόδιους για τη διευθέτησή του.

Οι λογαριασμοί του ΠΑΟΔΑΝ, του προέδρου Χάρη Αλεξάκη αλλά και του πρώην προέδρου Λευτέρη Ραφαϊλάκη, βρίσκονται δεσμευμένοι χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρος χρονικός ορίζοντας απεμπλοκής από αυτή την περιπέτεια.

Όλη αυτή η διαδικασία έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Οργανισμού σε μια κρίσιμη συγκυρία. Ο ΠΑΟΔΑΝ τα τελευταία χρόνια είναι η ψυχή του τόπου, φωτεινός πυλώνας πολιτισμού και αθλητισμού, με πολυποίκιλη προσφορά στην ανάδειξη και την εξωστρέφεια του Δήμου μας.

Είναι απόλυτα άδικο να υποβάλλεται σε μια τέτοια διαδικασία ένας Οργανισμός με τεράστια προσφορά και δύο άνθρωποι που έχουν καταθέσει την ψυχή τους 8,5 χρόνια τώρα, έχοντας προσπαθήσει ατέλειωτες ώρες για τον τόπο μας», αναφέρει στη νέα ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ και σημειώνει:

«Εμείς σύσσωμο το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ:

- Ζητάμε από τις αρμόδιες Αρχές και την κυβέρνηση άμεση αποκατάσταση και διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει.

- Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μην επηρεαστεί η λειτουργία του Οργανισμού και όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν κανονικά.

- Στηρίζουμε και παρέχουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον πρόεδρο Χάρη Αλεξάκη και στο μέλος μας και πρώην πρόεδρο Λευτέρη Ραφαϊλάκη, σε αυτή την άδικη και αδιανόητη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται ως άμεσοι εμπλεκόμενοι του Οργανισμού.

- Ενημερώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε τις συκοφαντίες και κακοήθειες που κάποιοι εκτοξεύουν, χωρίς αποδείξεις και χωρίς καν ενημέρωση για τα τεκταινόμενα, στον ΠΑΟΔΑΝ. Οι καλοπροαίρετες κριτικές είναι πάντα ευπρόσδεκτες και μας βοηθούν να βελτιωθούμε ως Οργανισμός.

- Ευχαριστούμε τους συνεργάτες, φορείς, σωματεία κ.ά., καθώς και τους πολίτες που μας στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η συμπαράστασή σας μας δίνει δύναμη για να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για τον τόπο μας»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News