Προσεχώς και υδροπλάνα στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Προσεχώς και υδροπλάνα στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοτική αρχή αναμένει το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα

Το έργου του υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα και η έγκριση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησαν αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, κατατέθηκε πλήρης φάκελος στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αδειοδότηση δημιουργίας υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, «έργο που αποτελούσε εξ αρχής έναν από τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του Δήμου μας».

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Με ισχυρή πολιτική βούληση και συγκεκριμένες προτάσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Ναυτιλίας ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά μας για ένα άλλο ένα σημαντικό και αναπτυξιακό έργο για το Δήμο της Ιεράπετρας. Είναι βέβαιο ότι το έργο αυτό εκτός του ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση του Τουρισμού προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες, θα συμβάλει καθοριστικά και στη σύνδεση της Ιεράπετρας με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, καθώς και με την υπόλοιπη Ελλάδα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου μας μέσα από την εναλλακτική κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους, συμβάλλοντας, επίσης και στην αύξηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης, ο Διευθυντής της Δ/νσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης. Μαρίνος Κριτσωτάκης, ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας ΠΕ Λασιθίου, Μανόλης Ρουκουνάκης και η ειδική σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, Χρυσάνθη Βογιατζή, δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκηςμ αντιδημάρχος, Γεώργιος Ασπραδάκης,  ειδικός συνεργάτης, Σπύρος Λαποκωνσταντάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News