default-image

Αγνοούμενοι στην Ιεράπετρα: Χάθηκαν για πάντα στη θάλασσα

Κρήτη
Αγνοούμενοι στην Ιεράπετρα: Χάθηκαν για πάντα στη θάλασσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση της εξαφάνισης μας φέρνει στο μυαλό την εξαφάνιση του 81χρονου συνταξιούχου Ευάγγελου Τζουβελέκα ο οποίος δε βρέθηκε και αγνοείται μέχρι σήμερα, δύο χρόνια μετά

Η περίπτωση του αγνοούμενου Γερμανού στην Ιεράπετρα που έχει κινητοποιήσει τις αρχές με έρευνας στην ξηρά και τη θάλασσα αλλά και με τη συνδρομή ελικοπτέρου δεν είναι η πρώτη που καταγράφεται στην περιοχή. Τον περασμένο Ιούνιο εξαφανίστηκε η 80χρονη Αυστριακή τουρίστρια από την παραλία Κουτσουναρίου όμως μέχρι σήμερα δε βρέθηκε ποτέ. Η ίδια έπασχε από άνοια και χάθηκε όταν ο σύζυγός της αποκοιμήθηκε στην παραλία.

Η υπόθεση της εξαφάνισης της 80χρονης Αυστριακής τουρίστριας μάς φέρνει στο μυαλό την εξαφάνιση του 81χρονου συνταξιούχου Ευάγγελου Τζουβελέκα, που επίσης χάθηκε στη θάλασσα δυτικά της Ιεράπετρας, όπου είχε πάει με το μηχανάκι του για μπάνιο την Κυριακή 24 Ιουλίου του 2020 και είχε αφήσει στην αμμουδιά τα ρούχα του και τα προσωπικά του αντικείμενα. Παρά τις πολυήμερες αναζητήσεις τότε από τη θάλασσα και από τη στεριά, δε βρέθηκε και αγνοείται μέχρι σήμερα, δύο χρόνια μετά, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την τύχη αυτού του αξιαγάπητου συμπολίτη μας.

Στην Ιεράπετρα έχει καταγραφεί και άλλη μια παρόμοια περίπτωση εξαφάνισης γυναίκας πριν από 30-35 περίπου χρόνια. Αφορά στην εξαφάνιση της 40χρονης, τότε, καθηγήτριας Μαρίας Βογιατζή, που είχε πάει για μπάνιο με το ποδήλατό της στην πάνω παραλία Ιεράπετρας και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της και δε βρέθηκε ποτέ.

Μια άλλη υπόθεση πνιγμού ήταν εκείνη του 46χρονου φυσιοθεραπευτή-βελονιστή Γιώργου Κουβάκη, ο οποίος παρασύρθηκε από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα ενώ βρισκόταν πάνω σε φουσκωτό με άλλους τρεις φίλους του, την Κυριακή 7 Απριλίου του 2013, χωρίς να καταφέρει να κολυμπήσει μέχρι την ακτή για να σωθεί όπως σώθηκαν οι άλλοι τρεις φίλοι του. Τα θαλάσσια ρεύματα τότε τον είχαν παρασύρει πολύ μακριά από τις ακτές της πόλης και βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας, 2,5 μίλια ανατολικά της Ιεράπετρας, μετά από 12 μέρες. Ο βυθός ερευνήθηκε από ιδιώτες αυτοδύτες που βουτούσαν ασταμάτητα, σαρώνοντας και ερευνώντας όλα τα ρήγματα και τις σπηλιές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News