Λασίθι

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Ιεράπετρα: «Δεν αντέχουμε άλλο, φτάνει πια»

«Φτάνει πια! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο την συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε επιστολή - καταγγελία προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και την Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, υποστηρίζει ότι «το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ιεράπετρας συγκεντρώνει υπογραφές με πρόθεση παραίτησης από όλες τις βαθμίδες εργαζομένων, με ένα και μοναδικό στόχο: Την άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή διοικητή κ. Μανόλη Καλλιονάκη».

Ζητούν δε την άμεση παρέμβαση του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Νεκτάριου Παπαβασιλείου, με τον οποίο έχει γίνει ήδη σχετική επικοινωνία.

Στην επιστολή που, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Κωνσταντίνο Χριστούδη και τον γραμματέα κ. Γιάννη Φασουλά αναφέρεται ότι:

«Το Δ.Σ. των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας έχοντας επιδείξει μέχρι σήμερον ιώβεια υπομονή, σεβόμενο τους  θεσμούς και τα αρμόδια Διοικητικά Όργανα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, κρίνει επιτακτική πλέον την ανάγκη να καταγγείλει τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Ιεράπετρας για πράξεις και συμπεριφορές που όχι απλώς ξεφεύγουν από τα δεδομένα πλαίσια επαγγελματισμού της θεσμικής θέσης που κατέχει, αλλά αγγίζουν και μάλλον ξεπερνούν τα όρια του τραμπουκισμού.

Οι εργαζόμενοι όλων των βαθμίδων (Διοικητικοί, Ιατροί, Νοσηλευτές, Παραϊατρικό προσωπικό, Τεχνικοί, Καθαρίστριες, Μάγειρες) τόσο μόνιμοι, όσο και συμβασιούχοι, του Γ.Ν. Ιεράπετρας έχουν πέσει κατά καιρούς θύματα της αλλοπρόσαλλης, καταχρηστικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς του.

Το «mobbing» (καταχρηστική συμπεριφορά που εκδηλώνεται με λόγια, πράξεις, γραπτά μηνύματα και μπορεί να ζημιώσει την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια ή τη σωματική ή ψυχική ακεραιότητα του ατόμου, να θέσει σε κίνδυνο την εργασία του ή να διαταράξει το εργασιακό κλίμα -ΚΕΠΕΑ-Γ.Σ.Σ.Ε)  σε χώρους εργασίας , σύμφωνα με αναγνωρισμένα διεθνή πρωτόκολλα και νομοθετήματα, διώκεται ποινικά σε χώρες του εξωτερικού. Η Γ.Σ.Σ.Ε. έχει ήδη ζητήσει, στο πλαίσιο συνεδρίου της, ενσωμάτωση διατάξεων σχετικά με το mobbing.

Η ηθική παρενόχληση που υφίστανται οι συνάδελφοι μας στο χώρο εργασίας τα τελευταία  2,5 χρόνια παίρνει τη μορφή ταπεινωτικής συμπεριφοράς, άνισης μεταχείρισης, προσβολών, απομόνωσης, εξώθησης σε σφάλματα, απειλών, άσκησης ψυχολογικής βίας, ανάθεσης υπερβολικού όγκου εργασίας σε συνδυασμό με κακόβουλα σχόλια για την δήθεν ελλιπή απόδοση, τοποθέτησης σε θέση «ψυγείο» χωρίς καθήκοντα και αντικείμενο εργασίας.

Με στόχο τη διαφύλαξη της ψυχικής και κατ’ επέκταση και της σωματικής υγείας των συναδέλφων εργαζομένων, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ιεράπετρας συγκεντρώνει υπόγραφες με πρόθεση παραίτησης από όλες τις βαθμίδες εργαζομένων που θα κατατεθεί λίαν συντόμως, τόσο στα αρμόδια θεσμικά Όργανα του Υ.Υ., όσο και στα Μ.Μ.Ε., με ένα και μοναδικό στόχο. Την άμεση απομάκρυνση του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Ιεράπετρας. Σε αντίθεση με τις κενές επαναλαμβανόμενες απειλές και τους τακτικούς εκφοβισμούς του προαναφερθέντα, εμείς ζητάμε επισήμως να αναλάβουν εμπράκτως και άμεσα το θεσμικό ρόλο τους τα αρμόδια τμήματα του Δημοσίου, για τα όσα προαναφέρονται στην παρούσα ανακοίνωση.

Έπειτα λοιπόν από τη πρόσφατη συνομιλία μας με τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Παπαβασιλείου, αν και θα θέλαμε να κρατήσουμε ψήγματα υπομονής ως την επόμενη άμεση επίσκεψη του στο Νοσοκομείο μας σεβόμενοι τόσο το θεσμικό ρόλο αλλά κυρίως εμπιστευόμενοι το ήθος και τον επαγγελματισμό του, τα τελευταία γεγονότα που εξελίχθησαν (ομηρία των εργαζομένων άνευ ουσιαστικού σκοπού και παρανόμως, πέραν του νόμιμου προβλεπόμενου ωραρίου για ακόμα μια φορά, όπως κ νοσηλείας συναδέλφου με υπερτασική κρίση, απόρροια έντονου στρες και συναισθηματικής φόρτισης), καθιστούν αδύνατη την αναμονή και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του».

Εμείς επιχείρησαν να επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για να πάρουμε απαντήσεις στις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, η επικοινωνία όμως δεν ήταν εφικτή.

Έχουμε ζητήσει από την κ. Μαρία Μαρκάκη που συνήθως μας αποτελεί τα δελτία τύπου του κ. Καλλιονακη, να μας στείλει  και αυτή τη φορά γραπτά, τις απαντήσεις του μόλις επιστρέψει στο γραφείο του τη Δευτέρα, 16 Μαΐου.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια