Πλακιωτάκης για Χρυσή: «Ναι» στην προστασία και την ήπια τουριστική εκμετάλλευση (βίντεο)

Κρήτη
Πλακιωτάκης για Χρυσή: «Ναι» στην προστασία και την ήπια τουριστική εκμετάλλευση (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τον δήμαρχο Ιεράπετρας - Έρχεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κρουαζιέρα στην Κρήτη

Να μην κλείσει η Χρυσή, αλλά να προστατευτεί επαρκώς με όσα μέτρα μπορούν να διασφαλίσουν και την ήπια τουριστική εκμετάλλευση, ζητά και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο και τους φορείς της περιοχής.

«Η προστασία  της Χρυσής θα πρέπει να γίνει με την ενίσχυση των μέτρων προστασίας και φύλαξης του νησιού έτσι ώστε να συνεχιστεί κανονικά η ίδια μορφή εκμετάλλευσης που υπάρχει χωρίς να διαταράσσεται  το περιβάλλον του», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι: «Η κάθε απόφαση που θα ληφθεί θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και γ΄ αυτό θα αναλάβω πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο  αρμόδιο υπουργείο παρουσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, του δημάρχου Ιεράπετρας και των τοπικών φορέων, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα αυτό».

«Θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο δράσης της Χρυσής, χωρίς να διαταράξουμε την ήπια εκμετάλλευση του νησιού, διασφαλίζοντας βεβαίως τους όρους προστασίας του περιβάλλοντος» ,κατέληξε ο κ Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης επίσης αναφέρθηκε και στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον τομέα της κρουαζιέρας που γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News