Ιεράπετρα: Έστησαν απάτη με «ομπρέλα» εμβολιαστικό επίδομα

Λασίθι
Ιεράπετρα: Έστησαν απάτη με «ομπρέλα» εμβολιαστικό επίδομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ιδιότητα των λογιστών καλούσαν ανυποψίαστους υπαλλήλους, ζητώντας τα στοιχεία των λογαριασμών τους, προς καταβολή επιδόματος εμβολιασμού

Με πρόσχημα την καταβολή επιδόματος εμβολιασμού, χτύπησαν και πάλι οι επιτήδειοι απατεώνες στην Κρήτη, με επίκεντρο την περιοχή της Ιεράπετρας αυτή τη φορά.

Επιχειρηματίες της περιοχής πρόλαβαν την τελευταία στιγμή την αφαίμαξη των λογαριασμών των υπαλλήλων τους, με τους τελευταίους να δέχονται τηλεφωνήματα δήθεν από το λογιστή του εργοδότη τους. Μέσω τηλεφώνου, οι απατεώνες ζητούσαν από τους υπαλλήλους τα στοιχεία και τους κωδικούς των λογαριασμών τους, ώστε να τους πιστώσουν το δήθεν ποσό.  

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος των Επιχειρήσεων Εστίασης της πόλης, Μανώλης Μιχελάκης, οι «μαϊμού» λογιστές έταζαν την καταβολή επιδόματος για όσους είχαν εμβολιαστεί συγκεκριμένα με το σκεύασμα της Pfizer.

Οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές έχουν στα χέρια τους τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο καλούσαν οι υποτιθέμενοι λογιστές, όπως και καταθέσεις από υπαλλήλους που επικοινώνησαν μαζί τους, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News