Ιεράπετρα: Θερμοκηπιακές εκτάσεις στην «πυρά» - Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά

Λασίθι
Ιεράπετρα: Θερμοκηπιακές εκτάσεις στην «πυρά» - Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτιά στον Μύρτο κατέκαψε πεύκα και χορτολιβαδική έκταση περίπου 100 στρεμμάτων

Από τη μια φωτιά στην άλλη... έτρεχαν χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης, που κλήθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ να παρέμβουν σε τρία πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στο νησί. Το ελικόπτερο της Π.Υ. πετούσε από τη μία εστία στην άλλη, ενώ οι ισχυροί άνεμοι, που για μια ακόμη ημέρα έπνεαν στο νησί, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών.

Αναλυτικότερα, χθες Κυριακή, φωτιές εκδηλώθηκαν στο Πάνορμο, στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου και στον Μύρτο Ιεράπετρας.

Πύρινος εφιάλτης στον Μύρτο

Σημαντικότερη όλων η πυρκαγιά στον Μύρτο, από την οποία κάηκε ολοσχερώς ένα παλιό θερμοκήπιο, ενώ μικροζημιές προκλήθηκαν και σε νέες θερμοκηπιακές μονάδες. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 4:30 το απόγευμα στην αγροτική περιοχή Γαβρίλη-Κοπάνες της Δημοτικής Κοινότητας Μύρτου-Ιεράπετρας και τελικά ώρες αργότερα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε ανάμεσα σε δύο θερμοκήπια, γεγονός που στρέφει την έρευνα των πυροσβεστικών Αρχών στην εκδήλωση της φωτιάς από ανθρώπινο χέρι. Από τα θερμοκήπια η φωτιά πέρασε μέσα στο ρέμα του Γαβρίλη - ένα πολύ δύσκολα προσπελάσιμο σημείο - και με τη βοήθεια των ανέμων κινήθηκε γρήγορα προς τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας-Βιάννου. Στη “μάχη” για την κατάσβεσή της συμμετείχαν 14πυροσβεστικά οχήματα με 32 ω άνδρες, ενώ από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις τόσο το Erickson όσο και το μικρότερο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και οι αλλεπάλληλες ρίψεις θαλασσινού νερού από τα δύο ελικόπτερα απέτρεψαν τα χειρότερα και βοήθησαν στην ταχύτατη οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά κατέκαψε πεύκα, χορτολιβαδική έκταση περίπου 100 στρεμμάτων και ένα παλιό θερμοκήπιο, ενώ προκάλεσε μικροζημιές σε νέα θερμοκήπια, χωρίς ωστόσο να τους προκαλέσει ολική καταστροφή.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετείχαν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού Λασιθίου, ενώ, όπως ενημέρωσε τη “Νέα Κρήτη” η κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, συνέδραμαν επίσης υδροφόρες του Δήμου Ιεράπετρας, οι ομάδες διάσωσης, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης των γύρω τοπικών κοινοτήτων, με τα δικά τους πυροσβεστικά οχήματα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News