Μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα: Εντυπωσιακό βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης

Λασίθι
Μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα: Εντυπωσιακό βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάηκε ολοσχερώς ένα παλιό θερμοκήπιο, ενώ μικροζημιές υπέστησαν και καινούρια

Έχει οριοθετηθεί η μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα, με την άμεση και καίρια επέμβαση του Erickson και ενός μικρότερου ελικοπτέρου, τα οποία έφτασαν γρήγορα στο σημείο και

Πρόκειται για την πυρκαγιά που ξέσπασε περί τις 4:30 αργά το μεσημέρι της Κυριακής, στην αγροτική περιοχή Γαβρίλη - Κοπάνες της Δημοτικής Κοινότητας Μύρτου - Ιεράπετρας.

Τα ελικόπτερα πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες ρίψεις θαλασσινού νερού, δεδομένου και ότι η θάλασσα βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, καταφέρνοντας να ελέγξουν τα ενεργά μέτωπα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα σημείο μεταξύ δύο θερμοκηπίων, πέρασε μέσα στο ρέμα του Γαβρίλη - σε ένα δύσκολα προσπελάσιμο σημείο - και από εκεί κινήθηκε γρηγορά, βοηθούντων των ανέμων, με κατεύθυνση του επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας - Βιάννου.

Η φωτιά κατέκαψε πεύκα, χορτολιβαδική έκταση, περίπου 100 στρεμμάτων, ένα παλιό θερμοκήπιο, ενώ προκάλεσε μικροζημιές και σε νέα θερμοκήπια, χωρίς ωστόσο να τους προκαλέσει ολική καταστροφή.

Ειδικά το Erickson, με τις ταχύτατες επεμβάσεις του, βοήθησε τα μέγιστα στο να σταματήσει η φωτιά σε ένα σημείο πριν φτάσει σε κατοικημένη περιοχή.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετείχαν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομου Λασιθίου. Ενώ, όπως ενημέρωσε η κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, συνέδραμαν επίσης υδροφόρες του Δήμου Ιεράπετρας, οι ομάδες διάσωσης, εθελοντικές οργανώσεις, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης των γύρω τοπικών κοινοτήτων, με τα δικά τους πυροσβεστικά οχήματα.

Στο σημείο παραμένουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να συνεχίσουν την κατάσβεση κάθε μικρής εστίας η οποία καπνίζει ακόμη και θα συνεχίζει να καπνίζει όλη τη νύχτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News