Λασίθι

Συνέταξαν επιστολή για να αποτρέψουν τη μετακίνηση του μοναδικού οχήματος της Π.Υ.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Λασιθιωτών για τη μετακίνηση του διασωστικού οχήματος της Πυροσβεστικής

Την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στην προοπτική της μετακίνησης του μοναδικού διασωστικού οχήματος που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νομό Λασιθίου και την μεταφορά του στο Ρέθυμνο, εκφράζουν με επιστολή που απέστειλαν δήμαρχοι του νομού προς τον γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και σε βουλευτές.

Ειδικότερα, έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Περιφερειακού Δ/τη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την μετακίνηση του μοναδικού διασωστικού οχήματος που διαθέτει η εν λόγω υπηρεσία στον Νομό Λασιθίου και η μεταφορά του στο Ρέθυμνο.

Σε επιστολή που απέστειλαν οι δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου κ.κ. Ζερβός, Καλαντζάκης, Πατεράκης, Στεφανάκης, προς τους: Γ.Γ. Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, Βουλευτές Λασιθίου - Ηρακλείου, κάνοντας γνωστή την απόφαση για την μεταφορά του μοναδικού διασωστικού πυροσβεστικού οχήματος, δηλώνουν την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών στην προοπτική αυτή που θα διαταράξει σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλαν την αντιμετώπιση της πολιτικής προστασίας στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, ζητώντας παράλληλα την επαναφορά του υφιστάμενου σχεδιασμού.

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κάνει λόγο για βεβιασμένη απόφαση του Περιφερειακού Δ/τη που είχε ως αποτέλεσμα την συνολική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.

Είναι σαφές - είπε - ότι σε αυτή την έντονη διαμαρτυρία, συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι του νομού, δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημη ανάκληση της απόφασης που έχει ληφθεί. Τέτοιες κινήσεις μας προβληματίζουν, αφού πιθανότατα σχετίζονται με την αλλαγή στον συνολικό σχεδιασμό και την υποβάθμιση της πυροσβεστικής στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια