Λασίθι

Μαθητές τιμήθηκαν με το βραβείο «Κωνσταντίνος Δασκαλάκης»

Πανηγυρική τελετή

Με το βραβείο που φέρει το όνομα του σπουδαίου Κρητικού επιστήμονα «Κωνσταντίνου Δασκαλάκη» τιμήθηκαν μαθητές από την Ιεράπετρα.

Στην ειδική πανηγυρική τελετή βραβεύτηκαν οι διακριθέντες μαθητές του νομού Λασιθίου στους πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Οι διαγωνισμοί οργανώθηκαν από το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης - Π.Ε. Λασιθίου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου Εμμανουήλ Κλώντζας και Γιάννης Γουλιδάκης.

Η εκδήλωση η οποία είχε πανηγυρικό χαρακτήρα ένεκα της εκατονταετηρίδας της Ε.Μ.Ε και των πανελλαδικών επετειακών εορτασμών του 2018 ως «Έτους Μαθηματικών» πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Rex» στον Άγιο Νικόλαο στις 11:00 το πρωί της Κυριακής.

Παράλληλα χθες μετά από πρόταση της Διοικούσας επιτροπής του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή ονοματοθεσίας του Παλλασιθιώτικου Μαθηματικού Διαγωνισμού με τον ειδικό τίτλο «Κωνσταντίνος Δασκαλάκης» θέλοντας να τιμήσει τον σπουδαίο επιστήμονα με καταγωγή από την Ιεράπετρα δείχνοντας εμπράκτως τον σεβασμό και την αναγνώριση στα πρόσωπό του ως υγιή πρότυπο για την κοινωνία και τους νέους.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Κλώντζας εξήρε το έργο της Μαθηματικής εταιρείας για την προσπάθεια της να συνεργαστούν τα παραρτήματα της Κρήτης επισημαίνοντας ότι μόνο η «ισχύς εν τη ενώσει» φέρνει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους όλα τα Παραρτήματα της Μαθηματικής εταιρείας τα οποία όπως σημείωσε έχουν φέρει ένα καλό αποτέλεσμα ενώ εξέφρασε την ελπίδα το πρόσεχες συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας να γίνει στο Λασίθι.

«Ο θεσμός αυτός έχει αναδείξει μεγάλους επιστήμονες, μας προσθέτει υπερηφάνεια ως Λασιθιώτες και επιβεβαιώνει την άποψη ότι ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης η των πληθυσμιακών μεγεθών των περιοχών, μπορούν να αναδειχθούν άνθρωποι οι οποίοι μας κάνουν να νιώσουμε υπερήφανοι  εκπροσωπώντας μας στα πέρατα της γης» επεσήμανε από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια