default-image

Θερινό σχολείο για το Στίγμα στην Ιατρική στη Σπιναλόγκα

Λασίθι
Θερινό σχολείο για το Στίγμα στην Ιατρική στη Σπιναλόγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέδριο για το στίγμα στην Ιατρική.

Από μεθαύριο Δευτέρα 9 έως τις 12 Ιουλίου θα διαρκέσει το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Ελούντα και τη Σπιναλόγκα, με θέμα “Το στίγμα στην Ιατρική, παλαιές και σύγχρονες αντιλήψεις”.

Στο Θερινό Σχολείο θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν σπουδαίες προσωπικότητες του ιατρικού κόσμου αλλά και της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας.

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” επικοινώνησε με την κ. Καραμάνου, καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής, η οποία μέσα από την εφημερίδα μας έδωσε τους σκοπούς του συνεδρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στόχος μέσα από αυτό το Θερινό Σχολείο είναι να αντιληφθούμε τον κοινωνικό στιγματισμό που κουβαλούν λοιμώδη νοσήματα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Αυτό που προσδοκούμε είναι να βρούμε τα αίτια και τους τρόπους διαχείρισης της άρσης του στίγματος. Στόχος είναι να γίνει το Θερινό Σχολείο 2018 θεσμός ώστε να υπάρχει ανάλογη συνέχεια και τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, επιδιώκουμε την ανάπτυξη ενός δικτύου επιστημόνων που θα ασχολούνται με την άρση του κοινωνικού στιγματισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News