Λασίθι

Κύρβειος Δρόμος: Δείτε πως θα δηλώσετε συμμετοχή στη διαδρομή - γιορτή για την Ιεράπετρα

Την Κυριακή 3 Ιουνίου η Ιεράπετρα θα γεμίσει με… δρομείς! Και αυτό γιατί θα πραγματοποιηθεί ο Κύρβειος Δρόμος.

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας, ο Δήμος Ιεράπετρας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου) και εθελοντές της πόλης διοργανώνουν τον ΚΥΡΒΕΙΟ Λαϊκό Δρόμο μήκους 21.1χλμ,στις 3 Ιουνίου 2018, ημέρα Κυριακή, στην Ιεράπετρα Κρήτης. Παράλληλα θα διεξαχθούν οι δρόμοι των 5000μ και 1000μ. (παιδικός).

Λεπτομέρειες:

ΔΡΟΜΟΙ: 21.1χλμ – 5χλμ – 1000μ. (Παιδικός δρόμος για μαθητές δημοτικών σχολείων)

- Εκκίνηση στα 21.1χλμ από το δασάκι του Κουτσουρά και τερματισμός στην προβλήτα Ιεράπετρας

- Εκκίνηση και τερματισμός στα 5 χλμ, στην προβλήτα Ιεράπετρας.

- Εκκίνηση και τερματισμός Παιδικού δρόμου 1000μ,από την αρχή του παραλιακού πεζόδρομου ωςτην προβλήτα Ιεράπετρας

- 8:30 π.μ: 21.1χλμ (δασάκι Κουτσουρά)

- 8:45π.μ: 1000μ παιδικού δρόμου

- 9:00 π.μ: 5χλμ

Χαρακτηριστικά διαδρομών

Η διαδρομήτων 21.100μ, θα διεξαχθεί στο νοτιοανατολικό κομμάτι της Κρήτης, ακολουθώντας κατά μήκος τα γαλαζοπράσινα νερά του Λιβυκού πελάγους. Η διαδρομή έχει ανηφόρες και κατηφόρες, και τα τελευταία 3 χλμ είναι σε επίπεδη διαδρομή. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα έχει ανά χιλιόμετρο ένδειξη σε ευδιάκριτο σημείο. Σταθμοί τροφοδοσίας (νερό, ηλεκτρολύτες) θα βρίσκονται ανά 2,5χλμ. Η διαδρομή θα είναι ασφαλής και θα υποστηρίζεται από την τροχαία Ιεράπετρας το ΕΚΑΒ και εθελοντές.

Η διαδρομή των 5.000μ έχει σημείο εκκίνησης την προβλήτα της Ιεράπετρας με κατεύθυνση προς το κάστρο κ το λιμάνι, στη συνέχεια περνά απ’ το σημείο της ναυμαχίας, κατευθύνεται προς το τζαμί κ διέρχεται μέσα στα στενά της παλιάς πόλης. Οι δρομείς θα κατευθυνθούν προς το νέο πεζόδρομο κ συνεχίζουν κατά μήκος της πόλης παράλληλα στον παραλιακό, ως το Πέτρα Μάρε για να επιστρέψουν απ’ την παραλιακή οδό ως τον τερματισμό στην προβλήτα. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και σταθμοί τροφοδοσίας (νερά ηλεκτρολύτες) και σε διάφορα σημεία θα υπάρχουν ομάδες μουσικοχορευτικές για την εμψύχωση των δρομέων. Η διαδρομή είναι ισόπεδη.

Δικαίωμα συμμετοχής

Στο δρόμο των 21,1χλμ μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς 18 ΕΤΩΝ και άνω και στους δρόμους των 5χλμ μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς γεννημένοι από το 2005 και άνω. Τέλος στο δρόμο των 1000μ. θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων. Για όλους τους ανήλικους δρομείς, οι κηδεμόνες τους θα πρέπει με δική τους ευθύνη να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα, για την υγιή τους κατάσταση, και με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής την ημέρα του αγώνα, ο κηδεμόνας θα υπογράφει υπεύθυνη δήλωση.

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι-ες σε κάθε κατηγορία. Θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια και ηλεκτρονικό αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους τερματίζοντες δρομείς.

Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν είναι:

Δρόμος 21.1χλμ

ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

18-29 18-29

30-39 30-39

40-49 40-49

50-59 50-59

60+ 60+

Δρόμος 5χλμ

ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

13-17 13-17

18+ 18+

Στου δρόμο των 1000μ. θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι-ες νικητές των μαθητών των δημοτικών σχολείων.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ, μέχρι την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα υπάρξει όριο 400 συμμετοχών. Παρακαλούμε εγγραφείτε εφόσον είστε βέβαιοι για τη συμμετοχής σας. Με αυτόν το τρόπο συμβάλετε στην ομαλή διεξαγωγή της οργάνωσης του Κύρβειου Δρόμου.

Οι δρομείς των 21.1 χλμ. θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο τερματισμού του αγώνα στην προβλήτα, στις 7 π.μ. για να μεταφερθούν με πούλμαν της διοργάνωσης στο σημείο εκκίνησης.

Ώρα αναχώρησης πούλμαν 7:15.

Για όλους τους δρομείς θα παρέχεται ο αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το αναμνηστικό μετάλλιο, ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής, t-shirt, τσαντάκι, τροφοδοσία νερού, ηλεκτρολυτών και φρούτων. Ανάρτηση αποτελεσμάτων σε επίσημα δρομικά sites.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απ’ το Σάββατο 2/6 στην πλατεία της Ιεράπετρας σε κιόσκι του Δήμου ώρες 6-9 μ.μ.και από την γραμματεία στην προβλήτα τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Εγγραφές την ήμερα του αγώνα δεν γίνονται δεκτές.

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Μαστοράκης Μανώλης τηλ.6994512415 και Τσιφετάκης Σπύρος τηλ.6972500473

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια