default-image

Πόλος έλξης το Ίνι

Κρήτη
Πόλος έλξης το Ίνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την αναβίωση παλιών παιχνιδιών, με μαθήματα λαογραφίας, ζωγραφικής, μουσικής, κεραμικής, με την διοργάνωση του Αρκάδειου φυσιολατρικού αγώνα δρόμου 6.500 μέτρων, και την έναρξη διαγωνισμού πρέφας, συνεχίζονται με επιτυχία-με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων- οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ίνι του δήμου Μινώα Πεδιάδας.

 Οι εκδηλώσεις «Αρκάδεια 2012» στο Ίνι ξεκίνησαν στις 3 Αυγούστου με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και θα διαρκέσουν έως 9 Σεπτεμβρίου.

 Πρόκειται για ένα θεσμό της περιοχής που έχει πάρει το όνομα του από την αρχαία πόλη Αρκαδία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΝΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ «ΙΝΑΤΟΣ» διοργανώνει τις καθιερωμένες καλοκαιρινές του εκδηλώσεις, με την επωνυμία «ΑΡΚΑΔΕΙΑ 2012», που προωθούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, τον εθελοντισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την  αειφόρο ανάπτυξη, υποστηρίζοντας και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο.

 Οι επόμενες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα από πολιτιστικά δρώμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν, η Χοχλιδοβραδιά  στις 11/08 με το συγκρότημα του Γιώργου Μανωλάκη, η Μουσική Αποσπερίδα στις 13/08 στο Μοναστηράκι, οι τιμητικές διακρίσεις, Βραβεύσεις, Απονομές στις 07/09,  οι «Δρόμοι του νερού ανά τους αιώνες» στην περιοχή Αρκαδία - Ίνι στις 08/09 και η αυλαία θα κλείσει με την εκδήλωση «οι νοικοκυρές των χωριών μας υφαίνουν και ξυφαίνουν στα μιτόκτενα της παράδοσης» στις 09/09.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News