Ηράκλειο: Εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης (pics, vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ονομασία “Μάχη της Κρήτης” έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου του 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά με την κατάληψη του νησιού

Ογδόντα δύο χρόνια συμπληρώνονται από την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, μία από τις σημαντικότερες μάχες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο.

82 χρόνια από την ανυπέρβλητη αυτοθυσία των Κρητικών, με την ηρωική και αυθόρμητη συμμετοχή του Κρητικού λαού στην άμυνα του νησιού να προκαλεί ακόμη και σήμερα τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Με την ονομασία “Μάχη της Κρήτης” έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου του 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη του νησιού.

Και στο Ηράκλειο, οι τοπικές αρχές τίμησαν την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, την πρωτόγνωρη στον κόσμο παλλαϊκή αντίσταση, με τις μνήμες για τον αγώνα και το πείσμα των Κρητικών για ελευθερία να ζωντανεύουν…

Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News