Το κακό… επαναλαμβάνεται με τα νεκρά ψάρια τα οποία ξεβράστηκαν στις εκβολές ποταμού Αποσελέμη στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου. Το νερό είναι μαύρο σε αρκετά σημεία, με τους δημότες και επισκέπτες να διαμαρτύρονται και για την έντονη δυσοσμία. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό την περασμένη Παρασκευή, με δημότες και επισκέπτες να εκφράζουν την ανησυχία τους και να φωτογραφίζουν τις εικόνες περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Χερσονήσου ο οποίος ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας Κρήτης συλλέγοντας δείγματα νερού και νεκρών ψαριών.
Και πέρυσι καταγράφηκε το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έλλειψη οξυγόνου, ως αιτία θανάτου των ψαριών.
Τις επόμενες ημέρες, οι αναλύσεις από το ΕΛΕΚΕΘΕ αναμένεται να φωτίσουν τα αίτια γύρω από τη μαζική θνησιμότητα ψαριών.
Δείτε το βίντεο:



