Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: «Πνίγηκαν» στο χιόνι πολλά χωριά του Ηρακλείου (vid)

Κρήτη
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: «Πνίγηκαν» στο χιόνι πολλά χωριά του Ηρακλείου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδυλλιακές οι εικόνες σε πολλά χωριά της ενδοχώρας του Ηρακλείου, όπου το χιόνι τα έντυσε στα λευκά - Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την τελευταία επέλαση της κακοκαιρίας - Πώς υποδέχτηκαν οι κάτοικοι την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»
  • Χιόνι στα χαμηλά σε πολλά χωριά της ενδοχώρας του Ηρακλείου
  • Ντύθηκε στα λευκά το Αλάγνι σε υψόμετρο 400 μέτρων
  • Ανάπαυλα στα χιόνια για τους κατοίκους της ενδοχώρας
  • Τα ξημερώματα ξεκίνησε η χιονόπτωση και στο Χουδέτσι
  • Αγώνας δρόμου των εκχιονιστικών στις χιονισμένες περιοχές

Στο λευκό πέπλο χιονιού βουλιάζουν χωριά στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», έφερε χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ειδικότερα, στα λευκά ντύθηκαν χωριά που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 400 μέτρων, με τις εικόνες να είναι χαρακτηριστικές στο Αλάγνι και σε άλλα χωριά του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Οι δημότες στο χωριό Αλάγνι απολαμβάνουν το λευκό σκηνικό, με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», να κυριαρχεί στις συζητήσεις των θαμώνων στα καφενεία, οι οποίοι έκαναν λόγο για έναν ήπιο χιονιά.

 

Στις 3 τα ξημερώματα, ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση στο Χουδέτσι και στα γύρω χωριά.

Από τις 5 τα ξημερώματα,  μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης και τις αλατιέρες να δούλευαν ασταμάτητα, ώστε με το πρώτο φως της ημέρας, η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Η επέλαση της κακοκαιρίας εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε χαμηλές υψομετρικές περιοχές, με τα καιρικά φαινόμενα να οδεύουν προς εκτόνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News