Αρκαλοχώρι: Στο σημείο μηδέν οι πληγέντες από τον σεισμό - Πωλούν το λάδι για να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους (βίντεο)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Στο σημείο μηδέν οι πληγέντες από τον σεισμό - Πωλούν το λάδι για να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγανάκτηση «χτυπά κόκκινο» στους πληγέντες με φόντο την απίστευτη κωλυσιεργία ως προς την διεκπεραίωση των εκκρεμών φακέλων
  • Μόλις πέντε οι φάκελοι που εγκρίθηκαν από τους συνολικά οκτώ χιλιάδες που έχουν κατατεθεί
  • Κερασάκι στην τούρτα η λήξη των συμβάσεων 25 μηχανικών στα τέλη του μήνα
  • Ζητούν την άμεση ανανέωση των συμβάσεων για να τρέξει η διαδικασία αποκατάστασης των πληγέντων
  • Πέρασαν 15 μήνες από τον φονικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι και οι πληγές παραμένουν ανοικτές, με τους απεγνωσμένους δημότες να πουλάνε το λάδι ακόμη και περιουσιακά τους στοιχεία, σε μια προσπάθεια να ξαναφτιάξουν στα σπίτια τους στα χωριά φαντάσματα. 

    Η αγανάκτηση «χτυπά κόκκινο» στους πληγέντες με φόντο την απίστευτη κωλυσιεργία ως προς την διεκπεραίωση των εκκρεμών φακέλων.  

    Με τις δικές τους δυνάμεις, οι ίδιοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στα λαβωμένα σπίτια τους με τα χρήματα που εισέπραξαν από την πώληση του λαδιού ώστε να αποχωρήσουν από τους οικίσκους και να συνεχίσουν τη ζωή τους από το σημείο όπου «πάγωσε» ο χρόνος μέσα στα συντρίμμια.  

    Περίπου 8.000 εκκρεμείς φάκελοι δεν έχουν προχωρήσει ενώ μόλις 5 φάκελοι έχουν εγκριθεί, σχεδόν ενάμιση χρόνο από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ. 

    Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, στα τέλη Ιανουαρίου λήγουν οι συμβάσεις 25 υπαλλήλων του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, με τον Σωκράτη Βαρδάκη και με τη συνυπογραφή 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν από το υπουργό Υποδομών την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των υπαλλήλων. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News