Ούτε συγνώμη ούτε απαντήσεις από την δημοτική αρχή στην οικογένεια Μητρέλου (βίντεο)

Κρήτη
Ούτε συγνώμη ούτε απαντήσεις από την δημοτική αρχή στην οικογένεια Μητρέλου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία μελών της οικογένειας του άτυχου Παναγιώτη η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση στη Λότζια

Στη σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα εξετάσει τον τρόπο μέσω του οποίου θα στηριχθεί από το δήμο Ηρακλείου η οικογένεια του άτυχου 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από πτώση πεύκου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, προχωρά η δημοτική αρχή.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 6 Αυγούστου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την συνεδρίαση, κάλεσαν τη δημοτική αρχή να αναλάβει την πολιτική ευθύνη του τραγικού αυτού γεγονότος, καυτηριάζοντας ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια.

Το κλίμα εντάθηκε όταν σχολιάστηκε με ένταση το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν είχε συγκεκριμένες απαντήσεις για τον τρόπο στήριξης της οικογένειας 20 μέρες μετά το δυστύχημα. Τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρακολούθησαν μέλη της οικογένειας του άτυχου Παναγιώτη Μητρέλου που ζήτησαν τη δικαίωση της μνήμης του, μιλώντας ανοιχτά όχι για ατύχημα αλλά για αμέλεια. Πριν τη συνεδρίαση στο αίθριο της Λότζια η οικογένεια αλλά και απλοί πολίτες μετά από κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη του.

Συγκλόνισε στο δημοτικό συμβούλιο ο μεγάλος γιος του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μητρέλου

«Από μία ανευθυνότητα έχασα το είδωλό μου τον πατέρα μου και στερήθηκε η μητέρα μου τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν 30 χρόνια μαζί».

Συγκλόνισε πραγματικά, μιλώντας ελάχιστα, αλλά με λόγια καρδιάς και ανείπωτου πόνου για τον άδικο χαμό του πατέρα του αλλά συνάμα  και  με μεγαλείο ψυχής το οποίο έδειξε ζητώντας συγνώμη για τη σύντομη, φορτισμένη παρέμβαση του ο μεγάλος γιος του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μητρέλου, στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, που είχε ως μοναδικό θέμα το τραγικό συμβάν με τη φονική πτώση του πεύκου τη 18η Αυγούστου  επί της λεωφόρου Δημοκρατίας που έκοψε δυστυχώς το νήμα της ζωής του 51χρονου οικογενειάρχη, πατέρα 3 παιδιών.

Με το πέρας της συνεδρίασης ο γιός του 51χρονου ανέφερε στο neakriti.gr ότι ένα «γιατί» και ένα αίσθημα αδικίας μένουν να στοιχειώνουν την οικογένεια του. Ο νεαρός άνδρας εξήγησε φανερά φορτισμένος ότι ο πατέρας του έχασε την ζωή του από λάθη και αμέλεια τρίτων.

Και πέμπτος πραγματογνώμονας για το «φονικό» πεύκο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας

Τουλάχιστον έναν ακόμη πραγματογνώμονα φαίνεται ότι θα ορίσει η ΕΛ.ΑΣ κατ’ εντολή εισαγγελέα για την υπόθεση της πτώσης του πεύκου που σκότωσε τον αμέριμνο δικυκλιστή στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Ήδη έχουν οριστεί τέσσερις εκ των οποίων ο ένας πραγματογνώμονας σε ρόλο τεχνικού συμβούλου από πλευράς της οικογένειας του θύματος και τρεις από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο διεξαγωγής της εισαγγελικής έρευνας που έχει διαταχθεί και ανατεθεί ήδη.

Όπως έγραψε το neakriti.gr οι τέσσερις πραγματογνώμονες που ορκίστηκαν πραγματοποίησαν ήδη την πρώτη αυτοψία στον κορμό του δέντρου που παραμένει στο έδαφος μεταξύ ασφάλτου και πεζοδρομίου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και ήδη ελήφθησαν και δείγματα ριζών και κορμού για εργαστηριακές αναλύσεις.

Φαίνεται ότι το σημαντικότερο μέρος της έρευνας είναι η εκρίζωση του κορμού ώστε να εξεταστούν οι ρίζες και να επιβεβαιωθεί ή όχι η υπόνοια που υπάρχει σε επίπεδο έρευνας ότι ίσως κλάδος του ριζικού συστήματος και μάλιστα στηρικτικός είχε κοπεί κατά το παρελθόν στη διάρκεια εκτέλεσης κάποιων έργων.

Επιπλέον δεν αποκλείεται να γίνουν και τομές στην άσφαλτο για να διαπιστωθεί τι έργα είναι αυτά καθώς φαίνεται ότι τα μπαλώματα και το χαντάκι κάποιου δικτύου περνάει σύρριζα από το πεζοδρόμιο.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το δέντρο έπεσε σε δυο δευτερόλεπτα έχει οδηγήσει σε μια πρώτη θεωρία ότι ίσως έπεσε γιατί δεν είχε πλήρως τις ρίζες του. Ταυτοχρόνως η πρώτη εκτίμηση του καθηγητή Δασολογίας του ΑΠΘ Ιωάννη Μπαρμπούτη που μίλησε τρεις μέρες μετά το τραγικό συμβάν αποκλειστικά στο neakriti.gr και εξέτασε τις φωτογραφίες από τον κορμό του δέντρου κάνουν λόγο για σημεία έντονης σήψης, αλλοιώσεις και πιθανή εκτεταμένη σήψη στις ρίζες.

Να σημειωθεί ότι τα πεύκα, δασικά δέντρα, δημιουργούν κατά τους δασολόγους αβαθές ριζικό σύστημα, δεν εκτείνεται σε βάθος μεγαλύτερο του 1,5 μέτρου και απλώνονται περιμετρικά του κορμού. Για τους λόγους αυτούς θα γίνει η εκρίζωση ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η εκρίζωση και η εκσκαφή στο σημείο δεν αποκλείεται να γίνει παρουσία του ίδιου του Εισαγγελέα ενώ θα χρειαστούν οι πραγματογνώμονες είτε γραπτή εισαγγελική άδεια είτε άδεια του οικείου Δήμου καθώς πρόκειται για δημόσιο δημοτικό δρόμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News