Εργατική Πρωτομαγιά: Τίμησαν τους αγώνες της εργατιάς στο Ηράκλειο (βίντεο)

Κρήτη
Εργατική Πρωτομαγιά: Τίμησαν τους αγώνες της εργατιάς στο Ηράκλειο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο επίκαιρα από ποτέ είναι τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς που τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο με δύο χωριστές συγκεντρώσεις

Με τη σκέψη στους πεσόντες της Εργατική Πρωτομαγιάς και τους αιματηρούς αγώνες που έδωσαν για τους εργαζομένους, τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στην πόλη του Ηρακλείου. Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των Ηρώων της Εργατικής Τάξης.

Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τα σωματεία τίμησαν σήμερα την μνήμη των πεσόντων, Στρατή Περγαλίδη, Αδελφών Χατζηγεωργίου και Ναπολέοντα Σουκατζίδη με κατάθεση στεφάνων. Την ίδια ώρα συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας

Διαβάστε επίσης ⇒

Εργατική Πρωτομαγιά: Συλλαλητήρια στην Κρήτη για τους νεκρούς της εργατικής τάξης

Πιο αναλυτικά, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με τη συμμετοχή σωματείων, εκπροσώπων φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο: «Όχι άλλα βάρη στην πλάτη των εργαζομένων και ούτε βήμα "πίσω" στα εργασιακά δικαιώματα».

Την ίδια ώρα στην Πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με τους εργαζομένους να τονίζουν ότι παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση και στα πολλά εμπόδια πρόσθεσαν και τους τσουχτερούς λογαριασμούς ρεύματος.

Παράλληλα με πανό και συνθήματα τα μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν μέτρα στήριξης των εργαζομένων και τερματισμό του αιματηρού πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Φιλίας Σαριδάκη, το οποίο προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News