Άρβη: Το neakriti.gr στο «επίκεντρο» του σεισμού – Τι λένε οι κάτοικοι (βίντεο)

Κρήτη
Άρβη: Το neakriti.gr στο «επίκεντρο» του σεισμού – Τι λένε οι κάτοικοι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ένταση αλλά και η διάρκεια της δόνησης προκάλεσε ανησυχία - Τον σεισμό και το μικρό τσουνάμι που είχε σημειωθεί πριν δυο χρόνια στην περιοχή, θυμήθηκαν οι κάτοικοι

Σε πολλές περιοχές της Κρήτης οι κάτοικοι σήμερα ξύπνησαν με τον σεισμό που σημειώθηκε στις 07:08 το πρωί της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Άρβης, καθώς η ένταση αλλά και η διάρκεια της δόνησης προκάλεσε ανησυχία.

Το neakriti.gr βρέθηκε στην Άρβη, όπου κάτοικοι με αφορμή την σημερινή σεισμική δόνηση θυμήθηκαν τον σεισμό που σημειώθηκε πριν δυο χρόνια στην περιοχή, προκαλώντας μάλιστα, τότε, μικρό τσουνάμι.

«Η θάλασσα τότε είχε βγει πιο έξω από το λιμάνι, μέχρι τον δρόμο. Φοβηθήκαμε για το ενδεχόμενο να γίνει εκ νέου τσουνάμι».

«Ο παλιός σεισμός ήταν που τρομάξαμε πραγματικά, πριν δυο χρόνια. Το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη ένας γάμος με 1.000 – 1.200 άτομα και η θάλασσα βγήκε έξω, έφτασε στα τραπέζια. Ήταν λογικό να τρομάξει ο κόσμος, ειδικά αυτοί που δεν ήταν από εδώ, έφυγαν αμέσως», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι.

«Ο σημερινός σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, ήταν δυνατός αλλά ευτυχώς δεν είχαμε ζημιές. Πλέον τους έχουμε συνηθίσει. Παλαιότερα έμενα στο Αρκαλοχώρι και πλέον στην Βιάννο αλλά από ότι φαίνεται ο σεισμός, με ακολουθεί», ανέφερε χαριτολογώντας, στη κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ένας κάτοικος.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, Μηνάς Σταυρακάκης, δήλωσε πως «έντρομοι οι κάτοικοι της Άρβης αλλά και των υπόλοιπων περιοχών του Δήμου μας σηκώθηκαν το πρωί από τον ισχυρό και με διάρκεια σεισμό. Δεν έχουν καταγραφεί καταρρέυσεις σε παλιά σπίτι ούτε τραυματισμοί, είμαστε σε ετοιμότητα να στηρίξουμε του Δημότες μας εφόσον απαιτηθεί. Ελπίζουμε το φαινόμενο να μην συνδέεται με τους σεισμούς του Δήμου Μινώα - Πεδιάδας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News