Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Γιορτές στους οικίσκους για τους σεισμοπαθείς (βίντεο)

Κρήτη
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Γιορτές στους οικίσκους για τους σεισμοπαθείς (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστούγεννα... αλλιώς για τους πληγέντες του δήμου Μινώα Πεδιάδας με τους ίδιους να μην χάνουν το κουράγιο τους

Χριστούγεννα στους οικίσκους για τους σεισμόπληκτους κατοίκους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με τα συναισθήματα να είναι ανάμεικτα για τους περισσότερους, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυκτα νέα σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή, σκορπώντας ανησυχία και προβληματισμό.

Αρκετοί σεισμόπληκτοι μετέβησαν σε σπίτια συγγενών και φίλων για να περάσουν τις γιορτινές αυτές ημέρες, ενώ όσες οικογένειες παραμένουν στους οικίσκους φροντίζουν να διαμορφώνουν ένα ευχάριστο κλίμα, ευχόμενοι όχι άλλους σεισμούς καθώς και να γιορτάσουν του χρόνου στα σπίτια τους.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα της ΚΡΗΤΗ TV, με ψησταριές, μουσική, τραγούδια, φαγητό και καλή παρέα προσπαθούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, σεισμόπληκτοι που διαμένουν στους οικίσκους στο Αρκαλοχώρι.

Στιγμές χαράς και …απόδρασης από την δραματική καθημερινότητά τους, καθώς τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα χειρότερα των τελευταίων δεκαετιών, όπως λένε, με τους ίδιους να αντλούν δύναμη μέσα από την αγάπη και την αλληλεγγύη του κόσμου.

Δίπλα στους οικίσκους, Χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια τα οποία δίνουν γιορτινό τόνο στην παγωμένη ατμόσφαιρα, ενώ μια ζεστή όπως λένε …Καλημέρα, φωτίζει την φλόγα της ελπίδας.

Οι εφιαλτικές εικόνες από τον ισχυρό σεισμό θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό τους, με τους ίδιους να οπλίζονται με υπομονή με φόντο τη νέα δύσκολη πραγματικότητα στους οικίσκους, ευχόμενοι του χρόνου να βρίσκονται στα σπίτια τους.

(φωτογραφία pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News