Μεσαρά: Αντιδράσεις για το βαλτωμένο φράγμα Πλακιώτισσας (βίντεο)

Ηράκλειο
Μεσαρά: Αντιδράσεις για το βαλτωμένο φράγμα Πλακιώτισσας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να ολοκληρωθεί το εμβληματικό έργο στην περιοχή της Μεσαράς, ζητούν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης
  • Φράγμα Πλακιώτισσας: Στάσιμο παραμένει ένα νευραλγικό έργο για την Μεσαρά
  • Κάθε χρόνο 40 εκατομμύρια κυβικά νερού καταλήγουν τη Θάλασσα
  • Επιτακτική η ανάγκη να μην χάνεται ούτε μία σταγόνα βροχής
  • Αναζητείται... μελέτη για την κατασκευή περιμετρικού δρόμου
  • Κλίμα ανησυχίας στην κοινωνία της Μεσαράς
  • Στάσιμο για περισσότερο από μια δεκαετία - οπότε η ανάδοχος εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες - παραμένει το Φράγμα της Πλακιώτισας, ένα νευραλγικό έργο για την περιοχή της Μεσαράς. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα το έργο δεν έχει παραδοθεί προς χρήση αφήνοντας τη γη στα Αστερούσια άνυδρη, ενώ όπως διαφάνηκε για πολλοστή φορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση ένα από τα βασικά εμπόδια παραμένει η απουσία μελέτης για την κατασκευή περιμετρικού δρόμου. Την ίδια ώρα ακόμη δεν έχει προχωρήσει η κατασκευή των αρδευτικών δικτυών. 

    Ειδικότερα, με την αγωνία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν το τεράστιο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή της Μεσαράς, το Φράγμα της Πλακιώτισσας, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής πραγματοποίησαν συνάντηση σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης. Το έργο που έχει για χρόνια βαλτώσει, αφήνοντας ουσιαστικά τη γη στα Αστερούσια άνυδρη, την ώρα που αναμένεται να εκπονηθεί μέχρι το τέλος του 2023 με χρηματοδότηση που «αγγίζει» τα 5.000.000 εκ ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Μεσαρά: Αντιδράσεις για την ολοκλήρωση του φράγματος Πλακιώτισσας - Τι απαντά η Περιφέρεια Κρήτης

    Κάτοικοι και κυρίως οι αγρότες περιμένουν με αγωνία την τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, την ώρα που το φράγμα δεν έχει κλείσει ακόμη ώστε να αρχίσει να συγκεντρώνει νερό, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο τα νερά του Αναποδάρη να χάνονται, γεγονός καθόλου αμελητέο, αν σκεφτεί κανείς ότι μέσω αυτού του ποταμού περίπου σαράντα εκατομμύρια κυβικά νερού καταλήγουν στη θάλασσα κάθε χρόνο.

    Ιδιαίτερα στην περίοδο της κλιματικής κρίσης που διανύουμε με τις μεγάλες περιόδους ξηρασίας, είναι επιτακτική η ανάγκη να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας, να μη χάνεται ούτε μία σταγόνα βροχής και να ολοκληρωθεί το μοναδικό, τέτοιας κλίμακας, αναπτυξιακό έργο της περιοχής. Ένα από τα εμπόδια που κωλυσιεργούν την όλη διαδικασία είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει μελέτη για την κατασκευή περιμετρικού δρόμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News