«Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο»: Ανάγκη για δια ζώσης λειτουργία στο 24ο και 31ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Ηράκλειο
«Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο»: Ανάγκη για δια ζώσης λειτουργία στο 24ο και 31ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Δήμο συζητούν σήμερα το μεσημέρι τις προτάσεις που έχουν πέσει στο «τραπέζι»

Γόρδιος δεσμός η λειτουργία των 24ου και 31ου Δημοτικών σχολείων στο Ηράκλειο που στεγάζονται στο κτίριο του παλιού Βρεφοκομείου επί της οδού Γερωνυμάκη  τα οποία λόγω του σεισμού και των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν παραμένουν κλειστά από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Απεγνωσμένα λύση για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες ζητούν από το Δήμο οι γονείς απορρίπτοντας τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης όπως είπε στον  ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, το μέλος της Επιτροπής που σήμερα επισκέπτεται το Δημαρχείο Άννα Βαρελίδου.

«Τα δια ζώσης μαθήματα πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουν καθώς η φυσική θέση των παιδιών είναι στο σχολείο αλλά κι εμείς να εργαστούμε προκειμένου να βιοποριστούμε» επισημαίνει.

Στις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής τουλάχιστον προς το παρόν, είτε τα δια ζώσης μαθήματα εναλλάξ ανά εβδομάδα  για τα δύο σχολεία, είτε η πρωινή και απογευματινή βάρδια.

 Και οι δυο λύσεις δε βρήκαν σύμφωνους τους γονείς οι οποίοι θεώρησαν ότι η λύση του webex, εκτός από μη ωφέλιμη για τα παιδιά, δεν είναι και εφικτή όταν και οι δυο γονείς εργάζονται, ενώ για τη λύση πρωινού – απογευματινού ωραρίου, είπαν ότι θα στερηθεί από τα παιδιά η συμμετοχή τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

 Σύμφωνα με τους γονείς, στην συνέλευση δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γεγονός που προκάλεσε αγανάκτηση στις 380 οικογένειες που αγωνιούν για τα παιδιά τους.  Άλλωστε πριν το σεισμό λειτουργούσαν λυόμενες αίθουσες στο σχολείο, καθώς πρόκειται για παλαιό κτιριακό συγκρότημα

 Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι προγραμματίζεται από τους γονείς διαμαρτυρία στη Λότζια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News