Ηράκλειο

«Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο»: Ένταση στη συνέλευση των γονέων για το σχολείο που κρίθηκε ακατάλληλο

Απορρίφθηκε με οργή η πρόταση τα δυο σχολεία να λειτουργούν εναλλάξ δια ζώσης και με τηλεκπαίδευση ανά βδομάδα ή με απογευματινή βάρδια

Με έκδηλη την αγωνία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου η γενική συνέλευση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που στεγάζονται στο κτίριο του παλιού Βρεφοκομείου επί της οδού Γερωνυμάκη (24ο και 31ο Δημοτικό) που κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Κατά τη συνέλευση οι γονείς ενημερώθηκαν ότι το κτίριο του σχολείου κρίθηκε ακατάλληλο για διδασκαλία και προτάθηκαν οι εξής λύσεις από το δήμο Hρακλείου:

-Ενναλάξ τα δυο σχολεία να λειτουργούν δια ζώσης και με τηλεκπαίδευση ανά βδομάδα.

-Καθημερινή εκπαίδευση και για τα δυο σχολεία με εναλλάξ ωράριο πρωί και απόγευμα. (8:15-13:15 /2:00-7:00).

Και οι δύο λύσεις αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους γονείς οι οποίοι υποστήριξαν ότι , η λύση του webex, εκτός από μη ωφέλιμη για τα παιδιά, δεν είναι και εφικτή όταν και οι δύο γονείς εργάζονται, ενώ η λύση πρωινού-απογευματινού ωραρίου ,όπως είπαν, θα στερήσει από τα παιδιά τη συμμετοχή τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Εν μέσω του εκρηκτικού κλίματος που επικράτησε, υπήρξαν πληροφορίες για παραιτήσεις στο ΔΣ των δύο συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και στόχος είναι μια επιτροπή αγώνα που διαμορφώνεται, να αγωνιστεί για να βρεθεί λύση.

Πάντως αλγεινή εντύπωση σύμφωνα με τους γονείς προκάλεσε το γεγονός ότι στη συνέλευση δεν παρευρέθηκαν, αν και είχαν κληθεί, εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γεγονός που προκάλεσε αγανάκτηση στις 380 οικογένειες που αγωνιούν για τα παιδιά τους. Yπενθυμίζεται ότι και πριν το σεισμό λειτουργούσαν λυόμενες αίθουσες στο σχολείο, καθώς πρόκειται για παλαιό κτιριακό συγκρότημα. 

Μάλιστα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι προγραμματίζεται από τους γονείς διαμαρτυρία στη Λότζια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια