Νέα Αλικαρνασσός: Πρόταση για δημιουργία Μουσείου του «ρημαγμένου» αναξιοποίητου «Φάρου»

Ηράκλειο
Νέα Αλικαρνασσός: Πρόταση για δημιουργία Μουσείου του «ρημαγμένου» αναξιοποίητου «Φάρου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο η πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου και κέντρου μικρασιατικού πολιτισμού στο πρώην «Φάρος»

Φουντώνουν οι αντιδράσεις στην Αλικαρνασσό και αυτό λόγω της απουσίας της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου για ένα κρίσιμο ζήτημα, αυτό της δημιουργίας Μουσείου και Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο δημοτικό ακίνητο του πρώην κέντρου Φάρος.

Ο Αντώνης Σεκέρης κάλεσε τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση επί της πρότασης του τοπικού συμβουλίου, την οποία στηρίζουν μικρασιατικοί σύλλογοι αλλά και η τοπική κοινωνία, με τον ίδιο να στρέφει τα βέλη του εναντίον της δημοτικής αρχής, υποστηρίζοντας ότι δεν ακούει την φωνή της τοπικής κοινωνίας.

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του αντιδημάρχου και επικεφαλής παράταξης Γιώργου Σισαμάκη ο οποίος συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή, καθώς απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση στην πρόταση του τοπικού συμβουλίου για τη δημιουργία Μουσείου και Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο δημοτικό ακίνητο του πρώην κέντρου « ΦΑΡΟΣ».

Ο Αντώνης Σεκέρης εξέφρασε την ενόχληση του για τη στάση του Γιώργου Σισαμάκη, ο οποίος όπως είναι γνωστό, το συντριπτικό ποσοστό της εκλογής του στο δημοτικό συμβούλιο το οφείλει στις ψήφους που έλαβε από την Αλικαρνασσό.

Ναι στην πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Αλικαρνασσού για τη δημιουργία Μουσείου και Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο δημοτικό ακίνητο του πρώην Φάρου είπε η πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης,  ορισμένοι κατέθεσαν προτάσεις για την στέγαση του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού σε άλλους χώρους, με το καυτό αυτό ζήτημα να απασχολεί σύντομα το δημοτικό συμβούλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News