Οργή για το νομοσχέδιο «Άργος» - «Ναι» στην ευζωία «όχι» στην υποχρεωτική στείρωση

Ηράκλειο
Οργή για το νομοσχέδιο «Άργος» - «Ναι» στην ευζωία «όχι» στην υποχρεωτική στείρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ζώα συντροφιάς

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας για το νέο πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προχώρησαν κυνηγετικοί σύλλογοι και κυνοφιλικά σωματεία, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση τους, στο ζήτημα της υποχρεωτικής στείρωσης των κατοικίδιων ζώων.

Είπαν… "ναι" στην ευζωία και "όχι" στην υποχρεωτική στείρωση, τονίζοντας ότι το επίμαχο νομοσχέδιο δεν θα περάσει, ενώ το χαρακτήρισαν ως ταφόπλακα για τις Ελληνικές φυλές, η διατήρηση και η ανάπτυξη των οποίων, επαφίεται σε μεγάλο βαθμό στον Έλληνα κυνηγό.

Ψήφισμα με τα αιτήματά τους κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου.

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 οι ιδιοκτήτες σκυλιών και γατιών υποχρεούνται να στειρώσουν τα ζώα τους μέσα στους έξι πρώτους μήνες από τη συμπλήρωση ενός έτους ζωής. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ζώου δεν στειρώσει το ζώο συντροφιάς του, επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ και χορηγείται στον ιδιοκτήτη τρίμηνη προθεσμία για να προβεί στη στείρωση. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας τελεί υπό την αιγίδα του Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου ενώ τις επόμενες μέρες οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο θα κλιμακωθούν σε Πανελλαδικό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News